Bulvár

Szeged is a Föld Órájához csatlakozók között

Szeged is a Föld Órájához csatlakozók között

2010. március 25., csütörtök
Szeged is a Föld Órájához csatlakozók között

Átlépte a százat a világszerte március 27-én tartandó Föld órája klímavédelmi akcióhoz csatlakozó hazai települések száma a magyar szervező csütörtöki közlése szerint.

A részt vevő települések vállalják, hogy ezen a napon 20:30-kor egy órára lekapcsolják a díszkivilágítást, kifejezve elkötelezettségüket a klímavédelem és a környezettudatosság mellett. Több falu, város - egyebek között Szeged, Makó, Székesfehérvár, Mezőcsát, Pápa, Újkígyós - külön klímavédelmi rendezvényeket is tart az akció ideje alatt - írta a Természetvédelmi Világalap (WWF) magyarországi szervezete közleményében. Az akcióhoz az eddig jelentkezett 101 település mellett mintegy 300 intézmény - iskola, óvoda, hotel, bank, vendéglátóhely, egyesület, alapítvány - is csatlakozott. A WWF Magyarország idén először tart Föld órája-rendezvényt, amelynek helyszíne a budai várban lévő Savoyai terasz lesz. A főváros díszkivilágításának lekapcsolása után közös dobolásra hívnak mindenkit, közben a résztvevők tűzzsonglőr-bemutatót is megtekinthetnek. A Föld óráját negyedszer szervezi meg a WWF, hogy felhívja a figyelmet a bolygónkat fenyegető klímaváltozás veszélyére. A 2007-ben Sydneyből kiindult akcióhoz tavaly világszerte 88 ország közel négyezer városa csatlakozott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.