Bulvár

Eddig 40 hazai település regisztrált az idei Föld Órája akcióra

Eddig 40 hazai település regisztrált az idei Föld Órája akcióra

2010. március 16., kedd
Eddig 40 hazai település regisztrált az idei Föld Órája akcióra

Már 40 hazai település és közel száz intézmény regisztrált a világszerte március 27-én tartandó Föld Órája klímavédelmi akcióra - közölte a szervező WWF Magyarország kedden.

A résztvevők vállalják, hogy ezen a napon 20:30-kor lekapcsolják a világítást egy órára, kifejezve elkötelezettségüket a klímavédelem és a környezettudatosság iránt. Tavaly 67 magyarországi település és száznál több vállalat csatlakozott a kezdeményezéshez. Az akció honlapja -

www.foldoraja.hu

- szerint az eddig csatlakozott hazai települések között található többek között Zamárdi, Villány, Sátoraljaújhely, Gyöngyös, Keszthely, Tata, Debrecen, Szentendre, Csongrád, Tatabánya, Veszprém, Barcs, Várpalota, Nyergesújfalu, Szarvas, Marcali és Jászberény. A résztvevő intézmények között iskolák, óvodák, hotelek, bankok, vendéglátóhelyek, egyesületek, alapítványok szerepelnek. Magyarországon a www.foldoraja.hu honlapon lehet regisztrálni az akcióra. A csatlakozók itt letölthető anyagokat (plakátot, képeket) is találnak, amelyekkel népszerűsíthetik a kezdeményezést. A honlapról elektronikus Föld Órája képeslapot is lehet küldeni barátoknak, munkatársaknak, családtagoknak. Idén már mintegy 20 ezer ilyen, csatlakozásra buzdító lapot küldtek ki - olvasható a zöldszervezet közleményében. A nemzetközi WWF már két és fél héttel az idei Föld Órája akció előtt elérte egyik kitűzött célját, miszerint több mint 100 országot szeretnének bevonni a kezdeményezésbe. Idén már eddig 103 ország regisztrált, szemben a tavalyi 88-cal. Híres épületeken is kialszanak majd a fények március 27-én, így többek között a 828 méteres magasságával a világ legmagasabb épületének számító dubaji Burdzs Kalifa, a Brandenburgi kapu, az Eiffel-torony és az Empire State Building is sötétbe borul egy órára. A Föld Óráját idén is több sztár és híresség népszerűsíti, így például Gisele Bündchen brazil szupermodell, az ENSZ Környezetvédelmi Programjának (UNEP) jószolgálati nagykövete, Tom Jones énekes, valamint a Nobel-békedíjas Desmond Tutu, a dél-afrikai Fokváros egykori anglikán érseke. A kezdeményezés mögé állt a Coldplay és Cate Blanchett is. A Föld Óráját idén negyedszerre szervezi meg a Természetvédelmi Világalap (WWF), hogy felhívja a figyelmet a bolygónkat fenyegető klímaváltozás veszélyére. A 2007-ben Sydneyből kiinduló akcióhoz tavaly világszerte 88 ország közel négyezer városa csatlakozott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.