Bulvár

Hat évre ítélték az állatgyógyszereket kicsaló tótkomlósi férfit

Hat évre ítélték az állatgyógyszereket kicsaló tótkomlósi férfit

2010. február 16., kedd
Hat évre ítélték az állatgyógyszereket kicsaló tótkomlósi férfit

Több mint 53 millió forint értékben csalt ki libatartáshoz szükséges állatgyógyszereket és táplálék-kiegészítőket egy cégtől az a tótkomlósi férfi, akit kedden, jogerősen, hat év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla.

A korábban már többször büntetett vádlott 2005 második felében a PRIM-A-VET Kft.-től, illetve a cég egy szállítójától rendelt állatgyógyászati termékeket, libatartáshoz szükséges gyógyszerkészítményeket, táplálék-kiegészítőket, vitaminokat, antibiotikumokat, fertőtlenítőszereket, takarmány adalékanyagokat több mint 53 millió forint értékben. A férfi azt a látszatot keltette, hogy libatenyésztőket integrál, s a következő évben is jelentős libaállományt - 270 ezer szárnyast - tenyésztet, ezért vásárolja az állatgyógyszereket. A vádlott azt is állította, hogy a készítményeket a libatenyésztőkhöz juttatja el, majd felvásárolja tőlük az állatokat. A tollat, valamint a húst értékesíti, és a befolyó vételárból számol el a tenyésztők, illetve a szállítók felé. A leszállított termékek ellenértékét azonban a vádlott sem a fizetés esedékességekor, sem később nem egyenlítette ki, és az már a megrendelésekor sem állt szándékában. Valójában a férfi nem neveltetett libákat, nem volt integrátor, a gyógyszerforgalmazáshoz szükséges hatósági engedélyekkel sem rendelkezett, ahogy a megrendelések kifizetéséhez szükséges megfelelő anyagi háttérrel sem. Az állatgyógyászati termékeket nagyobb részt ismeretlen állattenyésztőknek, állatorvosoknak, magánszemélyeknek értékesítette a piaci ár alatt. A tartozásokról a vádlott több váltót is kiállított – részben jogosulatlanul, illetve egy cég fiktív garanciavállalásával -, majd részletfizetést ajánlott fel, ám az adósságát nem rendezte. A férfi a másodfokú tárgyaláson is azt hangsúlyozta, fizetni akar, de ezt előbb a madárinfluenza-járvány, majd letartóztatása tette lehetetlenné. A táblabíróság

Hegedűs István

vezette tanácsa a vádlottat folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett, különösen nagy kárt okozó csalás bűntettében mondta ki bűnösnek, s többszörös visszaesőként jogerősen hat év börtönnel sújtotta, illetve öt évre eltiltotta a kereskedői foglalkozástól.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.