Bulvár

Kék hírek: törökök Röszkén, trükkös tolvajok Forráskúton

Kék hírek: törökök Röszkén, trükkös tolvajok Forráskúton

2010. január 12., kedd
Kék hírek: törökök Röszkén, trükkös tolvajok Forráskúton

Trükkös tolvajok tegnap áramszolgáltató munkatársának adták ki magukat Forráskúton, ma hajnalban pedig négy török állampolgárt fogtak el Röszke külterületén a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei - közölte Pál János a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A négy török férfi okmányok nélkül gyalog, illegálisan lépett Magyarországra az éj leple alatt amikor, kevéssel a határátlépést követően a határrendészek felfigyeltek rájuk és igazoltatták őket. Ügyüket idegenrendészeti eljárás keretében vizsgálja a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség. Forráskúton trükkös lopással károsítottak meg egy lakost ismeretlen személyek a tegnapi napon. Az elkövetők áramszolgáltató munkatársának kiadva magukat jutottak be a lakásba és onnan - a tulajdonos idősasszony figyelmét elterelve - 12 ezer forintot tulajdonítottak el. Forráskúti sikerükön felbuzdulva a közeli Zsombón próbálkoztak hasonló módszerrel, de nem tudtak az ott lakók bizalmába férkőzve bejutni.

A rendőrség kér mindenkit, hogy ne engedjen be idegeneket lakásukba, minden esetben győződjenek meg a személyek szavahihetőségéről! A készpénzt kérő, illetve ajánló személyektől kérjenek arcképes igazolványt, megbízólevelet, és hasonló esetek elkerülése végett a legkisebb gyanú esetén is vegyék fel a kapcsolatot a hivatkozott szervezettel, hívják azonnal a rendőrséget a 107, vagy a 112-es ingyenesen hívható telefonszámon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.