Bulvár

Röszkénél megszűnt a várakozás

Röszkénél megszűnt a várakozás

2009. december 30., szerda
Röszkénél megszűnt a várakozás

Jelenleg folyamatos a határforgalom Röszkénél, a korábbi napokban elsősorban a busszal utazók száma volt jelentős a belépő oldalon - közölte szerdán az MTI megkeresésére a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Pál János

elmondta: az utasok nagy része már Nyugat-Európába visszatérő vendégmunkás volt, illetve sokan vállalkoztak szilveszteri kiruccanásra is. A következő napokban nem számítanak torlódásra Csongrád megye átkelőin, a forgalom várhatóan folyamatos lesz - mondta az alezredes. A belépő irányban január 2-ától számítanak intenzívebb forgalomra Röszkénél, a Nyugat-Európába tartók ugyanis lassan visszatérnek a munkahelyekre, illetve az iskolákban is megkezdődik a tanítás. A forgalom ezért vasárnap és hétfő délelőtt is jelentős lesz. Azt követően a pravoszláv karácsony után, január 7-től ismét sok vendégmunkás indul majd vissza munkahelyére. Csongrád megye másik nagy átkelőjénél, Nagylakon jelentős várakozásra nem számítanak, miután az utazók nyolcvan százaléka uniós állampolgár.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.