Bulvár

Egyórás várakozás Röszkénél

Egyórás várakozás Röszkénél

2009. december 24., csütörtök
Egyórás várakozás Röszkénél

Az éjszakai óráktól kezdődően egyórás várakozás alakult ki a Röszke Autópálya-határátkelőhely kilépő oldalán a személyforgalomban. Ennek oka, hogy a hazatérő vendégmunkások tömegesen jelentkeznek kilépésre – tájékoztatott Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A várakozás a kora délutáni órákig várhatóan megmarad, mert az átkelő irányába érkező forgalom továbbra is intenzív. Az átkelő teljes kapacitáson működik, valamennyi sávot igénybe vehetik. Érdemes Tiszasziget felé kerülni, ami ma 8 és 16 óra között van nyitva. Magyar és szerb állampolgárok használhatják az átkelőt. Hajnalban lakossági bejelentés alapján 6 afgán állampolgárt fogtak el a Szeged Határrendészeti Kirendeltség munkatársai az 5-ös út közelében. Az afgánok egy családnak vallják magukat, együtt, gyalogosan lépték át a zöldhatárt. A csapatból egy egyéves kislányt kórházba kellett szállítania a mentőknek, mivel kiszáradás közeli állapotban volt. Ügyükben idegenrendészeti eljárás indult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.