Bulvár

Tizenöt gép felrobbantásával fenyegette meg Ferihegyet egy férfi

Tizenöt gép felrobbantásával fenyegette meg Ferihegyet egy férfi

2009. október 16., péntek
Tizenöt gép felrobbantásával fenyegette meg Ferihegyet egy férfi

Tizenöt gép felrobbantásával fenyegette meg Ferihegyet az a férfi, akit alig pár óra alatt elfogott a rendőrség - közölte a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság az MTI-vel péntek reggel. A Csongrád Televízió információi szerint a korábban katonaként szolgáló férfi a közelmúltban más intézményeket is fenyegetett robbantással.

Horváth Katalin Fanni

, a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság szóvivője közleményében azt írta: csütörtökön érkezett a Budapest Airport Zrt.-hez az a levél, amelyben egy ismeretlen tizenöt járat felrobbantásával fenyegetőzött. A levél részletesen felsorolta azokat a járatokat, amelyeken bomba fog robbanni. A bejelentést követően a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság azonnal megkezdte a nyomozást, illetve a repülőtér védelmi tervének megfelelően kényszerhelyzetet rendelt el Ferihegyen. Ez fokozott biztonsági intézkedéseket jelentett az utascsarnokban és a közterületen is. A szigorított intézkedések mellett Ferihegyen folyamatos volt a repülőtéri kiszolgálás. A gyors és hatékony felderítésnek köszönhetően alig pár óra alatt azonosították a levél íróját, akit Csongrádon, saját házában fogtak el a város rendőreinek közreműködésével. A házkutatás során robbanószer-kereső kutyákat is bevetettek, de robbantásra alkalmas eszközöket nem találtak, viszont lefoglalták azt a régi típusú írógépet, amellyel a levelet írták. A férfit őrizetbe vették és ellene közveszéllyel való fenyegetés megalapozott gyanúja miatt büntető eljárást indított a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság. A Csongrád Televízió információi szerint a Tisza-parti város központjában lakó gyanúsított korábban katonaként szolgált, szomszédsága szorgalmas, közösségi embernek ismerte. A televízió ugyanakkor úgy tudja, hogy a férfinek nem ez az első fenyegetődzése: korábban az önkormányzat és a hadkiegészítő parancsnokság épületének felrobbantását is kilátásba helyezte. Horváth Katalin Fanni az MTI érdeklődésére annyit erősített meg, hogy a férfi korábban katonaként szolgált, jelenleg - tette hozzá - rokkantnyugdíjas. Az MTI-nek a csongrádi jegyzőt egyelőre nem sikerült elérnie.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.