Bulvár

Szlovák embercsempészeket fogtak a határrendészek

Szlovák embercsempészeket fogtak a határrendészek

2009. október 5., hétfő
Szlovák embercsempészeket fogtak a határrendészek

Két szlovák embercsempészt és 19 "ügyfelüket" fogták el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség munkatársai a BRFK Mélységi Ellenőrző Osztály munkatársaival együttműködve az éjszaka folyamán Ásotthalom térségében - közölte Szenti Szabolcs sajtószóvivő.

A szegedi határrendészek budapesti kollegáikkal közösen hajtottak végre rejtett figyelést az államhatár közelében, amikor hőkamerával észlelték, hogy egy csoport Magyarország felé tart. Ekkor érkezett két mikrobusz is, amelyek hátuljába elkezdték beterelni az embereket. A rendőrök rajtaütöttek a csapaton. Az egyik embercsempész menekülni próbált, de a járőrök elfogták. A 19 határsértő mindegyike koszovói albán, fejenként több ezer eurót fizettek a két szlovák embercsempésznek azért, hogy eljuttassa őket Nyugat-Európába. A határsértők ellen idegenrendészeti, míg az embercsempészek ellen őrizetbe vételük mellett büntetőeljárás indult. Közben lakossági jelzés alapján a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei Röszke belterületén további hat koszovói állampolgár határsértőt fogtak el. Ügyükben szintén idegenrendészeti eljárás indult - tudatta a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.