Bulvár

Valamennyi kollégiumnak önálló rendőre lesz

Valamennyi kollégiumnak önálló rendőre lesz

2009. október 13., kedd
Valamennyi kollégiumnak önálló rendőre lesz

A szegedi kollégiumokra is kiterjeszti az Iskola Rendőre programot a Szegedi Rendőrkapitányság. Erről egyeztettek ma az intézmények vezetőivel a rendőrség képviselői az Ortutay Gyula Általános és Középiskolai Kollégiumban – tájékoztatott Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Lázár Szvetozár,

a Szegedi Rendőrkapitányság helyettes vezetője elmondta, hogy valamennyi kollégiumnak önálló rendőre lesz, aki folyamatosan kapcsolatot tart az intézmények vezetőivel, nevelőivel és diákjaival. A projekt keretében bűn- és baleset-megelőzési előadásokat tartanak a rendőrség szakemberei a hallgatóknak, valamint szükség esetén személyesen is tanácsokkal látják el őket az áldozattá és elkövetővé válás megelőzésének lehetőségeiről. A rendőrség és az intézmények közötti közvetlen kapcsolat célja, hogy a megelőzési tevékenység még hangsúlyosabban jelenjen meg a diákság életében. A tanácskozáson igényként merült fel továbbá, hogy speciálisan a pedagógusok szakmai nap keretében kapjanak betekintést a rendőrség munkájába, kiemelt figyelemmel azokra a területekre, amit a mindennapi nevelői tevékenység során fel tudnak használni - tudatta a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.