Bulvár

Folytatódik a külterületi biztonságot szolgáló program Csongrádban

Folytatódik a külterületi biztonságot szolgáló program Csongrádban

2009. szeptember 25., péntek
Folytatódik a külterületi biztonságot szolgáló program Csongrádban

Folytatódik a külterületen élők biztonságát szolgáló, tíz éve elkezdett rendőrségi program Csongrád megyében; több száz tanyát keresnek föl a járőrök és a körzeti megbízottak – tájékoztatta Szenti Szabolcs, a megyei főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-t.

A főkapitányság évek óta kiemelt figyelemmel kezeli a külterületeken élők lét- és vagyonbiztonságát,a tízéves tanyaprogram évről-évre új elemekkel bővül – mondta a hadnagy. Idén három szolgálati ág – közrendvédelemi, bűnmegelőzési szakemberek és határrendészek – részvételével folyamatos külterületi járőrszolgálat indult. A járőrök útiterv alapján járják a tanyavilágot, mindenkivel személyesen felveszik a kapcsolatot, és megosztják a legfontosabb közbiztonsági, határrendészeti, bűnmegelőzési információkat velük. A külterületen élők megkapják a bűnmegelőzési osztály által összeállított „Bárka biztonsági csomagot” is. Ez tartalmazza a rendőrség legfontosabb elérhetőségeit tartalmazó Bárka-kártyát, az ajtóra kiragasztható biztonsági Bárka-matricát – amelyen többek között a veszély esetén értesítendő rokon telefonszámát adhatja meg a lakó -, a Pusztázó című bűnmegelőzési kiadványt, egy határrendészeti információs brosúrát, valamint a közintézményekben elhelyezendő vagyonvédelmi plakátot.

Szenti Szabolcs

elmondta, az első tapasztalatok kedvezőek, a lakosok örömmel fogadják az őket meglátogató rendőröket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.