Bulvár

Bántalmaztak egy buszsofőrt Szegeden

Bántalmaztak egy buszsofőrt Szegeden

2009. szeptember 16., szerda
Bántalmaztak egy buszsofőrt Szegeden

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és rongálás bűntette miatt állította elő a Szegedi Rendőrkapitányság azt a 24 éves férfit, aki kedden este előzetes szóváltás követően egy helyi járatos busz vezetőjét többször leköpte, lökdöste, majd az első ajtót kifeszítette

közölte Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A megalapozott gyanú szerint a roma fiatalember családjával szállt fel a tömegközlekedési eszközre, azonban csak egyikőjüknek volt jegye. A sofőr ezt szóvá tette, azonban a csapatot ez nem érdekelte és a busz hátsó részében ültek le. Mivel hangoskodtak, ezért a vezető megkérte őket, hogy fejezzék be. Erre az egyik gyerek sírni kezdett, mire a gyanúsított felpattant, előre ment a sofőrhöz és veszekedni kezdett vele, melynek során több alkalommal le is köpte és lökdöste. A vezető rádión rendőri segítséget kért, mire a férfi még jobban felbőszült és le akart szállni. A sofőr ezt nem engedte, ezért a 24 éves szegedi lakos kifeszítette az első ajtót, melynek során az ablaküveg be is tört. A rongálással 200 ezer forintos kár keletkezett. A helyszínre érkező rendőrök előállították a férfit, aki részben elismerte a bűncselekmény elkövetését. A buszsofőr nem sérült meg, azonban a lökdösődés közben a ruházatában lévő szemüvege eltört.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.