Bulvár

Idegenrendészet: Koszovói határsértőket fogtak

Idegenrendészet: Koszovói határsértőket fogtak

2009. augusztus 8., szombat
Idegenrendészet: Koszovói határsértőket fogtak

Összesen 5 határsértőt fogtak el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség járőrei a tegnap éjszaka folyamán – közölte Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Egy férfire nem sokkal hajnali 00.30 után figyeltek fel a járőrök Röszke külterületén a Dugonyi úton, a vasúti kereszteződésnél. A férfi – mint kiderült - Koszovóból érkezett. Bár személyi igazolvány volt nála, azonban érvényes magyarországi tartózkodásra jogosító irattal nem rendelkezett. Alig telt el 10 perc, az autópálya-rendőrség élt jelzéssel, hogy a pálya közelében, Szeged északi lehajtójánál gyanús személyeket látnak. A Kirendeltség járőrei meg is találták őket, 4 koszovói személyt, akik jogszerű magyarországi tartózkodásra jogosító iratot szintén nem tudtak felmutatni az őket igazoló rendőröknek. Egyikük ráadásul beutazási és tartózkodási tilalom hatálya alatt áll, így vele szemben büntető-, a többiek ügyében idegenrendészeti eljárás indult - tudatta a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.