Bulvár

Ágota-tábor: A megbecsülést erősíteni a gyerekekben

Ágota-tábor: A megbecsülést erősíteni a gyerekekben

2009. július 24., péntek
Ágota-tábor: A megbecsülést erősíteni a gyerekekben
agota11.jpg

Szerda óta zajlik a szegedi székhelyű, országos tevékenységű Ágota Alapítvány által idén immár XIII. alkalommal megrendezett XIII. Ágota Tábor - Állami Gondoskodásban Élők Országos Találkozója Tiszaszigeten. A július 31-ig tartó táborban 132 gyermek és 70 önkéntes vesz részt.

Jó hangulatban telnek a napok - mondta el portálunknak Kothencz János, az Ágota Alapítvány elnöke. A több száz program között különböző élménypedagógia foglalkozások, vetélkedők, strand, készségfejlesztő játékok, kézműves foglalkozások fémjelzik a rendezvény sokszínűségét. Mentálpedagógiai programokat is szerveznek, melynek keretében megismerkedhetnek a gyerekek mindazon kérdésekkel, amelyekkel életük során szembe kell nézniük: társadalmi megbecsülés, jövőképei, család. Általában persze a vetélkedők és a sportprogramok a legnépszerűbbek - tudtuk meg Kothencz Jánostól. Az alapítvány elnöke ugyanakkor hozzátette: kész csoda, hogy idén a szűkös anyag feltételek miatt meg tudták szervezni a tábort, alig voltak megfelelő pályázati lehetőségek. Épp ezért különösen hálásak a tiszaszigeti befogadó közösségnek. Bodó Imre, Tiszasziget polgármestere, a rendezvény felkért fővédnöke a megnyitón azt is felajánlotta, hogy jövőre és azt követően is Tiszasziget adjon otthont a tábornak. Az Ágota az Állami Gondoskodásban Élő és Veszélyeztetett Fiatalok Támogatásáért Országos Közhasznú Alapítványt 1996. december 6-án alapította Kothencz János, aki maga is állami gondoskodásban nőtt fel. Az ő munkásságán felbuzdulva mára már több száz karitatív önkéntest tudhat maga mögött az alapítvány. Az alapító eredeti szándéka szerint valamiféle élményhez szerette volna juttatni azokat a gyerekeket, akik sok esetben ingerszegény környezetben élik mindennapjaikat. Tizenkét év munkája révén mára már minden megyében jelen van az Ágota: több mint 70 gyermekotthonban, mintegy 1700 gyermekhez jutnak el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.