Bulvár

18 évesen – bűnlajstrommal

18 évesen – bűnlajstrommal

2009. július 31., péntek
18 évesen – bűnlajstrommal

Több kemény fiú is "megirigyelheti" azt a bűnlajstromot, amit egy tegnap elfogott 18 éves fiatalember gyűjtött össze alig fél év alatt. A nyomozók gyanúja szerint viszont még nem is derült ki minden - tájékoztatott Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A fiatalember két hónap alatt négyszer tört be ugyanabba a szegedi élelmiszerboltba. Három alkalommal cigit, kávét és más vegyi terméket tulajdonított el. Az üzletnek a lopással és a rongálással együtt közel egymillió forintos kárt okozott. Mivel a negyedik alkalommal "munka" közben megzavarták, ezért akkor nem vitt el semmit. Egy másik áruházban is próbálkozott, annak a raktárhelyiségét törte fel, de valószínűleg nem tetszett neki, amit ott talált, mivel nem vitt el semmit. Egy magánház feltörése után viszont aranyozott órát, Zsolnay-vázát és különféle szeszes italokat zsákmányolt. Kedvelt autómárkája is volt. Elsősorban a Ladákat és a Volkswagen Golfokat szerette, előbbiből kettőt, utóbbiból egyet lopott el fél év alatt Szegedről. A tegnap elfogott fiatal kihallgatása során az is kiderült, hogy egy január elején a Széksósi úton történt rablás elkövetésével is megalapozottan gyanúsítható. Ott egy gyermekkorú fiút bántalmazott, majd annak zsebéből kivette a mobiltelefonját és elszaladt. A fiatalember a kihallgatása során részletes beismerő vallomást tett, de a Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói úgy vélik, hogy a srác ismert bűnlajstroma még közel sem teljes. A büntetőeljárás ellene őrizetbe vétele mellett folyik, a rendőrség előterjesztést tett az ügyészség felé előzetes letartóztatásának indítványozására - közölte a szóvivő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.