Bulvár

Szülinapi újság is készülhet az egykori napi sajtó cikkeiből

Szülinapi újság is készülhet az egykori napi sajtó cikkeiből

2009. március 23., hétfő
Szülinapi újság is készülhet az egykori napi sajtó cikkeiből

Nincs olyan élő ember, akinek a szegedi Somogyi-könyvtár ne tudna Születésnapi Újságot készíteni - mondta büszkén az új szolgáltatásról az ötletgazda az MTI-nek.

Dobosné Brezovszky Anikó

olvasószolgálati osztályvezető kiemelte: az új szolgáltatás már megjelenésekor óriási sikernek örvend, két nap alatt fél tucat érdeklődő jelentkezett, hogy elkészíttesse szerettének saját évfordulójához kapcsolódó újságcikkgyűjteményét. Az ötlet egy régi olvasói igény volt. Korábban ugyanis már többen is jelentkeztek a könyvtárban, hogy hozzátartozójuk ünnepére, például születésnapjára különleges ajándékként, az egykori nagy nap újságcikkeiből kérjenek összeállítást. A munkatársak szívesen vették a különleges kihívást és azonnal az ügyfelek elé helyezték a keresett időpont napilapjait, amelyből ők kiválasztották az emléknek szánt részeket. Ezek másolatai a kiválóan felszerelt könyvtári kötészetbe kerültek, ahol elkészült a mű. Havonta egy-két olvasó érkezett a különleges kívánsággal. Ezt a lehetőséget azonban most bárki számára elérhetővé tette a könyvtár. Az ajándékozónak nem kell mást tennie, mint meghatározni a dátumot, illetve, hogy mely újságokból szeretne szemezgetni. A könyvtár ugyanis több mint száz évre visszamenőleg rendelkezik az összes Csongrád megyei-, illetve országos napilappal. A digitalizált és kinyomtatott lapokat végül borítóba helyezik. Két típus közül választhatnak a "meglepetésgyártók". Az egyik egy szerényebb papírmappa, a másik egy díszesebb, kartonált külső borító, mely úgy lapozgatható, mint egy újság. Az elkészítés során választható a borító színe, a minősége, a dizájn és a felirat is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.