Bulvár

Tartozás miatt le akarnak bontani egy épületet

Tartozás miatt le akarnak bontani egy épületet

2008. október 21., kedd
Tartozás miatt le akarnak bontani egy épületet

A Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetségének (VÉSZ) mintegy száz aktivistája le akarja bontani egy cég épületét kedden Szegeden; ezt azzal indokolják, hogy a társaság 22 millió forinttal adósa maradt egy alvállalkozójának.

Az aktivisták fejszékkel, csákányokkal és más szerszámokkal felszerelkezve felsorakoztak a Körtöltés utcai ingatlan előtt, amelynek kapujánál rendőrök állnak sorfalat.

Éliás Ádám

, a VÉSZ elnöke a rendőrök vezetőjének elmondta, hogy

Szűcs László

Baranya megyei vállalkozó négy turisztikai létesítmény építőmesteri munkáit végezte el az év elején a Dráva-projekt keretében, ezért 44 millió forintot kellett volna kapnia, de a fővállalkozó csak 22 milliót utalt át. Többször felszólította a cég tulajdonosát a tartozás rendezésére, aki erre nem volt hajlandó. Bírósághoz fordult, ám az eljárás évekig tarthat, vállalkozását pedig a teljes ellehetetlenülés fenyegeti - tette hozzá. A rendőrség közölte, megakadályozzák a bontást, fenntartják a rendet. A demonstráció hírére további rendőri erők érkeztek a helyszínre, így mintegy hatvan rendőr és száz aktivista állt az épület előtt. A demonstrálók a rendőrökkel beszélgetve egyenként igyekeznek meggyőzni őket igazukról. Később pajzsot és sisakot viselő rendőrök álltak az épület elé, a tüntetők erre válaszul pedig kart karba öltve leültek az úttestre. Nem sokkal dél előtt a rendőröket vezető

Barta János

alezredes közölte, tudomásul veszik a demonstrációt, de egyúttal felszólította az aktivistákat, tegyék le szerszámaikat és hagyják el az útestet, hogy újraindíthassák a forgalmat. Hozzátette: ha a felszólításnak nem tesznek eleget, kénytelenek lesznek feloszlatni a tüntetést. Ezután a rohamrendőrök levonultak az épület elől, a tüntetők pedig a bicikliútra és a járdára álltak. Ezt követően a rendőrök többsége elhagyta a helyszínt. Éliás Ádám a helyszínen folytatott tárgyalás után elmondta, nem állnak el szándékuktól, le akarják bontani az épületet. Kitartanak, az ingatlan előtt maradnak vagy, ha kell, éjszaka visszajönnek. Hangsúlyozta: semmiképpen nem szeretnének fizikai összeütközésbe keveredni a rendőrökkel, de érvényt akarnak szerezni követelésüknek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.