Bulvár

Előzetes letartóztatásban a kábítószercsempész

Előzetes letartóztatásban a kábítószercsempész

2008. június 6., péntek
Előzetes letartóztatásban a kábítószercsempész

A Szegedi Városi Bíróság egy hónapra elrendelte pénteken annak a férfinak az előzetes letartoztatását, akinek gépkocsijában több mint tíz kilogramm heroint találtak a pénzügyőrök a röszkei határátkelőhelyen – tájékoztatta Cseh Attila, a Csongrád Megyei Bíróság elnökhelyettese az MTI-t.

A végzés indoklása szerint a gyanúsított terhére rótt bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyú, a kiszabható szabadságvesztés mértéke 5 évtől 10 évig terjed. A bíróság álláspontja szerint ezért fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. A bíróság figyelemmel volt arra is, hogy a bűncselekmény elkövetése nagyfokú szervezettséget, több elkövető részvételét feltételezi, így az is megalapozottan feltehető, hogy szabadlábra kerülése esetén a gyanúsított társaival való összebeszéléssel vagy tanúk befolyásolásával a bizonyítási eljárást megnehezítené, esetleg meghiúsítaná. A végzés nem jogerős, a gyanúsított és védője is fellebbezett. A pénzügyőrök szerda este a Nemzeti Nyomozó Iroda jelzése alapján vizsgálták át a röszkei határátkelőhelyen a belépésre jelentkező 36 éves férfi gépkocsiját. Az ellenőrzés során a járműben elrejtve húsz csomagban összesen 10,5 kilogramm, nagy tisztaságú heroint találtak, amelynek értéke mintegy 150 millió forint.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.