Sport

MÁRTON VIVIANA OLIMPIAI BAJNOK!

MÁRTON VIVIANA OLIMPIAI BAJNOK!

A magyar tékvadós lány sporttörténelmet írt aranyérmével

2024. augusztus 9., péntek
MÁRTON VIVIANA OLIMPIAI BAJNOK!

A magyar tekvondós két rendkívül kiélezett meccs megnyerésével menetelt el az elődöntőig. Előbb ugyanis a kétszeres olimpiai bronzérmes elefántcsontparti Ruth Gbagbit, majd az amerikai Kristina Teachoutot múlta felül egyaránt három menetben. A négy között az egyik legnehezebb rivális, az első helyen kiemelt, tavaly Grand Prix-győztes, 2022-ben világbajnok Sarah Chaari várt rá, de az esélyesebb belgát két kemény menetben legyőzte.

A döntőben a szerb Aleksandra Perisic ellen az első percben a védekezés dominált, majd egy perc után Márton Viviana három pontos fejrúgással kezdett, és egy kétpontos fejrúgással már 5-0-ra vezetett. A végén még egy intés a magyarnál, kettő a szerbnél és 7-1-el az első menet a magyar lányé volt.

A második menetben egy-egy testrúgással 2-2 volt az állás egy perc után, majd Molnár újabb kétpontos testrúgással 4-2 volt a magyar lánynak. A végén rendkívül taktikusan pörgette az órát és megnyerte az aranyérmet.

A 18 éves Márton Viviana első olimpiáján, első magyar női tekvandósként a sportág első érmét, aranyérmét szerezte az olimpián.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.