Sport

Nyolc szezon, 1000 gól - hatalmas mérföldkőhöz ért Bombac szegedi karrierje

Nyolc szezon, 1000 gól - hatalmas mérföldkőhöz ért Bombac szegedi karrierje

Utolsó szezonjában jubilált a szlovén irányító

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. május 19., vasárnap
Nyolc szezon, 1000 gól - hatalmas mérföldkőhöz ért Bombac szegedi karrierje

Dean Bombac mondhatjuk, hogy a Szegeden eltöltött nyolc szezon alatt kivívta magának a legenda jelzőt.

Fotó: OTP Bank - Pick Szeged

 

Már tíz éve, hogy először Szegedre érkezett

2014 nyarán a fancia Pays d’Aix UC együtteséből érkezett Dean Bombac, aki két évre írt alá a Pickhez. A szlovén irányító kulcsembere volt Juan Carlos Pastor csapatának, hamar közönségkedvenccé vált. Első szezonjában a Bajnokok Ligájában szegedi mezben 69 találatig jutott. Majd a 2015-2016-os Bajnokok Ligája idény legjobb irányítójának választották, miután 101 gólt szerzett.

A két Szegeden eltöltött idény alatt összesen 404 gólt dobott PICK-mezben. A BL-ben 170-szer volt eredményes, a magyar bajnokságban és kupában 234 gólt dobott a szlovén.

A szegedi karrier első fele 2 évig tartott.

 

Távozott Lengyelországba, de hamar visszatért

A Pick Szegedtől a Kielce csapatához igazolt Bombac. Lengyelországban szintén két szezont töltött, mielőtt visszatért a Tisza-partra. Hatalmas örömmel fogadta Szeged, hogy a szlovén 2018-ban ismét a kék mezben való folytatás mellett döntött.

A játékos a következőt mondta 2018-ban a visszatéréssel kapcsolatban:

Az első pillanattól, amit Szegeden töltöttem, nagyon jól éreztem magam, a két év során Szeged a második otthonommá vált. Ez volt az első alkalom, amikor hosszabb időn keresztül külföldön éltem, de otthon éreztem magam. Minden tökéletes volt, a város, a szurkolók, a szakmai munka, a csapat. A családom nagyon boldog volt itt, ez volt a fő ok, hogy a visszatérés mellett döntöttem, és persze az is, hogy ismerem a klub céljait, és a része szeretnék lenni ezeknek.

Mindenkit örömmel töltött el a visszatérés.

 

További hat szezon és 766 gól 

Dean Bombac a visszatérésével jelentős hatással volt a Pickre, melynek mezében szezonról szezonra szállította a jó játékot és a gólokat. Mind Juan Carlos Pastor, mind Kárpáti Krisztián csapatában kulcsszereplőként számoltak vele az évek alatt.

Az elmúlt hat szezonban 766 alkalommal zörgette meg az ellenfelek hálóját. 213 gól érkezett a Bajnokok Ligájában, 553 pedig a magyar bajnokságban és a kupában született.

Szombaton a HSA NEKA elleni Magyar Kupa elődöntőben született meg a szlovén irányító 1000. szegedi gólja. Egy üres kapus találattal 26-22-re módosította a mérkőzés állását a 41. percben.

Góljai számát tovább gyarapíthatja még a szlovén a Magyar Kupa fináléjában, valamint a közelgő bajnoki döntőkben.

Tegnap két góllal vette ki a részét a győzelemből.

 

Újabb búcsú

A Pick Szeged szurkolói közül minden bizonnyal rengetegen nagyon szomorúan értesültek, amikor hivatalossá vált, hogy Bombac ismét elhagyja a Tisza-partot. Az irányító országon belül vált csapatot, a Győrben folytatja. Ez azt jelenti, hogy nem kell végső búcsút venni Deantól, hiszen a következő szezonban a Szeged-Győr párharc során minden bizonnyal ismét láthatjuk Őt a Pick Aréna pályáján.

Fotó: Eliza Solya. 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.