Sport

Hogy fordulhat az elő, hogy egy férfi nőket ver az olimpián?

Hogy fordulhat az elő, hogy egy férfi nőket ver az olimpián?

3 órája
Fotó: MTI/Lakatos Péter
Hogy fordulhat az elő, hogy egy férfi nőket ver az olimpián?

Tuzson Bence felháborodását fejezte ki a férfinak született algír boxoló nők között indulása miatt.

Fotó: MTI/Lakatos Péter. 

 

Felháborító és elfogadhatatlan, hogy a nemi teszteken korábban megbukott férfi, most a párizsi olimpián engedélyt kapott és versenyezhet a női ökölvívókkal!

– kezdte új közösségi média bejegyzését, Tuzson Bence. 

Az igazságügyi miniszter a napokban közfelháborodást kiváltó ügyre reflektált. Miszerint az olimpián, indulhatót egy olyan női bokszoló, akit tavaly kitiltottak a női boksz vébéről, mert magas a tesztoszteron szinttel rendelkezik és amiért található a szervezetében „xy” kromoszóma – normális esetben ez a férfiakra jellemző, a nőknek két x kromosszómájuk van – . Imane Helif szombaton Hámori Lucával is ringbe száll ami ellen a Magyar Ökölvívó Szövetség tiltakozott.

Hogy fordulhat az elő, hogy egy férfi nőket ver, visszaélve biológiai adottságaival, erejével!? Ez nem valódi győzelem, ez méltatlan a sporthoz, megalázó és igazságtalan a nőkkel, a női versenyzőkkel szemben!

– emelte ki Tuzson Bence.

Majd a Női jogvédő szervezetekhez fordult  

Kérem a most érthetetlen módon hallgatag női jogvédő szervezeteket, hallassák a hangjukat és tegyenek meg mindent nőtársaikért, álljanak ki értük, tiltakozzanak!

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.