Sport

Újabb milliárdos kormányzati támogatás érkezik Szegedre

Újabb milliárdos kormányzati támogatás érkezik Szegedre

A szegedi gyermeksebészet fejlesztésére érkezik a pénz.

Kibédi Péter
2024. július 9., kedd
Újabb milliárdos kormányzati támogatás érkezik Szegedre

A szegedi gyermeksebészet 1,3 milliárdos kormányzati támogatásban részesül.

Fotó: SzegedMa

 

Hétfőn este jelent meg a Magyar Közlönyben a Kormány  határozata mely szerint a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Gyerekklinika gyereksebészeti blokkjának felújítása kapcsán szükséges további intézkedésekről. 

A kormányhatározat 1 347 071 258 forint közvetlen költségvetési forrás biztosít a szegedi gyermeksebészet fejlesztése céljából a Szegedi Tudományegyetemnek. 

A fejlesztés célja a 18 év alattiak részére a baleseti és a sürgősségi ellátás legmagasabb szintű, széleskörű és szabályozott nyújtása regionális és országos elérhetőséggel"- írta közösségi oldalán Mihálffy Béla, Szeged és a Homokhátság országgyűlési képviselője, aki aktívan részt vett abban, hogy a támogatás mielőbb megérkezzen Szegedre

Köszönjük a Szegedi Tudományegyetem vezetésének, hogy közösen a kormányzattal együttműködve sikerülhet a források bevonásával tovább fejleszteni a szegedi egészségügyi ellátást! A most érkező támogatás is azt bizonyítja, hogy magyarország kormánya a szegediek pártján áll!

- zárta bejegyzését a politikus.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.