Sport

Megkezdődött a Magyar Olimpiai Csapat otthonának kialakítása

Megkezdődött a Magyar Olimpiai Csapat otthonának kialakítása

Az első versenyzői csoport néhány nap múlva érkezik meg Párizsba

12 órája
Fotó: Szalmás Péter
Megkezdődött a Magyar Olimpiai Csapat otthonának kialakítása

A hétvégén megérkezett a párizsi olimpiai faluba a magyar csapatiroda előőrse, amely átvette a szobákat, gépjárműveket, illetve megkezdődött a Magyar Olimpiai Csapat otthonának kialakítása.

Fotó: Szalmás Péter/olimpia.hu

 

A csapatvezető Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) főtitkára, valamint Bodaki Márk, Szarka Tünde és Tor Tamás, a MOB nemzetközi csapatának munkatársai, illetve a dekorációt végző alakulat kezdte meg az olimpiai faluban a munkát - számolt be róla az olimpia.hu oldal.

Az első versenyzői csoport néhány nap múlva érkezik meg a francia fővárosba, de az adminisztratív és logisztikai feladatok végrehajtása, elvégzése már megkezdődött.

A csapatiroda munkatársai az érkezést követően a szervezőbizottság tagjaival egy ötórás megbeszélés alkalmával egyeztették a különböző szolgáltatásokat és véglegesítették a teljes magyar delegációt. Átvették a sportolók szálláshelyéül szolgáló szobák kulcsait, mindegyik lakrészt átvizsgálták, leltározták, a felmerülő esetleges hibákat lejegyezték és azokat kijavíttatták - a MOB honlapjának beszámolója szerint.

Megkapták a gépjárműveket, fogadták az első kamiont, amely a csapatiroda berendezéseit és a dekorációs elemeket, kellékeket szállította Budapestről. Átvették a sportolóknak szánt csomagokat, telefonokat. Felkeresik és folyamatosan személyesen ellenőrzik a külső szállásokat, hotelszobákat. A dekorációs csapat a napokban berendezi, hangulatossá teszi, magyar színekbe öltözteti a Team Hungary otthonát.

A Magyar Olimpiai Csapatot 21 sportágban 180 sportoló képviseli a párizsi játékokon, amelyen a versenyek már jövő szerdán elkezdődnek, a hivatalos megnyitó pedig jövő pénteken lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.