Sport

Galambos Péter visszavonult a nemzetközi versenyzéstől

Galambos Péter visszavonult a nemzetközi versenyzéstől

2 órája
Galambos Péter visszavonult a nemzetközi versenyzéstől

Galambos Péter kétszeres Európa-bajnok evezős a szegedi országos bajnokságon bejelentette, hogy visszavonul a nemzetközi versenyzéstől.

Az MTK Budapest 37 éves versenyzője szombaton a második helyen ért célba a Maty-éren zajló ob-n, döntője után pedig az M1 aktuális csatornának elmondta, hogy elbúcsúzik a válogatottságtól, de hazai szinten még hajóba száll.

Valahol örülök, hogy jönnek fel a fiatalok, és végre letaszítottak a trónról. Nagyon kemény a Szigeti Feri, és kívánom, hogy vigye tovább ezt az úton" - mondta Galambos Péter, majd hozzátette: "Nem fogom elengedni az evezést, de ebben a formában, a nemzetközi élsport szintjén már nem folytatom, elbúcsúzom. Ugyanakkor hazai versenyeken, országos bajnokságon azért még látni fognak a szurkolók.


Galambos kiemelte, hogy 2006 óta szállítja az érmeket a világversenyekről, 2017-ben a felnőttek között kontinensbajnoki ezüstérmes volt, 2019-ben pedig Eb-címet ünnepelhetett, amelyet két évvel később megismételt. Emellett három világbajnoki ezüst-, és két bronzérmet is szerzett könnyűsúlyú egypárban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.