Sport

Dárdai Pál értékelte Rossi munkáját, és meglepő kijelentést tett a magyar Eb-szereplésről

Dárdai Pál értékelte Rossi munkáját, és meglepő kijelentést tett a magyar Eb-szereplésről

2024. július 14., vasárnap
Dárdai Pál értékelte Rossi munkáját, és meglepő kijelentést tett a magyar Eb-szereplésről

– Szeptemberig pihenek, utána elkezdünk meccsekre járni, nézni mind a Hertha, mind a Wolfsburg, mind a magyar válogatott összecsapásait, ha az embernek van meghívása, szívesen megy – fogalmazott Dárdai Pál a Magyar Nemzetnek adott interjújában, aki úgy gondolja, Marco Rossi csapatának mentálisan nagy löketet adhat, hogy nem jutott tovább az Eb-csoportkörből.

DÁRDAI Pál
Dárdai Pál két éve az V. Sport és Innováció konferencia sajtótájékoztatóján,  Fotó: MTI/Illyés Tibor

A magyar válogatottban az Eb-n a szakember három fia közül Dárdai Márton is szerepelt,

– Sokat nem tudtunk beszélni Marcival. Még szabadságon van, szerdán csatlakozik a Herthához. Boldog, örül neki, hogy ott lehetett a tornán, jó a közeg, szeretik egymást a srácok. Azt gondolom, nem árt, hogy így alakult, mert így legalább a nagy elánnal reméljük, meglesz a világbajnoki kijutás, mert ez a fő cél. Eb-n voltunk, én azt gondolom, ez most így sikerült, szerencsével lehetett volna még egy meccset játszani. Szerintem Rossi évek óta jól dolgozik a srácokkal, a szurkolók meg vannak vele elégedve, a lényeg, hogy a gyerekeknek legyenek példaképeik, és most vannak – szögezte le Dárdai Pál a bátaszéki pályaavatón.

Dárdai Pál: Svájctól ki lehet kapni

Dárdai Pál szerint az Eb-n a csoportkör első fordulójában a Svájctól elszenvedett 3-1-es vereség miatt nem kell szégyenkeznie a válogatottnak.

– Az elején én is azt gondoltam, tovább tudunk menni. Az első, Svájc elleni meccsben nem voltunk úgy benne, amennyire lehetett volna. De úgy gondolom, Svájctól ki lehet kapni. Mindenki látta, hogy a spanyol és a svájci csapat játssza a focit, az összes többi pedig várja az ellenfél hibáját. Úgyhogy érdekes csata lesz a spanyol–angol döntő, mert az egyik focizik, a másikra meg mióta mondják már, hogy majd kiesik, majd kiesik, aztán majd megnyerik… A spanyolok fognak dominálni, az angolok pedig kivárnak, az utolsó meccsükön már jól is játszottak – ha most jól játszanak, lehet, hogy meg is nyerik az Európa-bajnokságot. Ettől függetlenül a spanyolok megmutatták az embereknek, hogy igenis lehet futballozni, van még játékkészség, nem csak a letámadások és a kontra.

„Palkó és Márton jól érzi magát a Herthánál”

Dárdai Pál három fia közül Bence elhagyta a Herthát, már az élvonalbeli Wolfsburgban edz, Dárdai Palkónak a szerződése 2026 nyaráig szól, s már a Hertha két nyári felkészülési meccsén is gólt szerzett. Dárdai Márton szerződése egy év múlva lejár, s egyelőre még nem hosszabbítotott. S bár Dárdai Pál már nem a Hertha első csapatának a vezetőedzője, a berlini klub számít a munkájára.

– Nekem szerződésem van, megbecsülnek, én már tudom, mi lesz a feladatom, de majd kommunikálják, nem az én dolgom ezt elmondani. Szeptembertől megyek majd vissza Berlinbe. Palkó és Márton jól érzi magát a Herthánál. Palkó haza akart menni, noha voltak nagyon jó ajánlatai, mindenképpen haza akart menni. Én erről nem is tudtam, ez a háttérben alakult így. Marci jól érzi magát a városban, magyar barátnője van, szép élete. Egyre több megkeresése van, tavaly konkrét ajánlatok is akadtak, ő maradni akart, de hogy most mit tesz majd, nem tudom. Nem szólok bele ezekbe, a lényeg, hogy ott, ahol vannak, jól érezzék magukat.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.