Sport

A Bajnokok Ligája négyes döntőjébe vezetné a Pick Szegedet az új vezetőedző

A Bajnokok Ligája négyes döntőjébe vezetné a Pick Szegedet az új vezetőedző

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. július 1., hétfő
A Bajnokok Ligája négyes döntőjébe vezetné a Pick Szegedet az új vezetőedző

Július 1-től Michael Apelgren az OTP Bank Pick Szeged vezetőedzője. A svéd szakember a klubnak adott interjút.

Fotó: OTP Bank Pick Szeged

 

Apelgren elmondta, hogy nagyszerű érzés volt végre megérkezni Szegedre. 

Lenyűgözött minden, a körülmények professzionálisak. Kiváló embereket ismerhettem meg, mindenki segítőkész volt, ez nagy hatással volt rám, hatalmas motivációt ad a munkához.

Hangsúlyozta, hogy

Ez egy csodálatos klub. Jó érzések dolgoznak bennem, nyilvánvaló, igazán már akkor tudok erről majd sokat mesélni, ha elkezdünk közösen dolgozni.

Michael Apelgren bemutatkozott, hogy jobban megismerhessék a szegediek:

Stockholmban születtem, ott nőttem fel egy tipikusan sportos családban. Három testvérem van, én vagyok a legidősebb. Fiatalon kezdtem el kézilabdázni, irányító voltam, két különböző csapattal ötször nyertem svéd bajnokságot. A sikerek, a győzelmek felkeltették az érdeklődésemet az edzői pálya iránt, így az aktív játék befejezése után elkezdtem trénerként dolgozni. Spanyolországi évek után a norvégiai Elverumba költöztem, itt láttam munkához. Itt hat csodás évet töltöttem, a csapattal kiharcoltuk a Bajnokok Ligájában való szereplést. Ezután azonban a családommal úgy döntöttünk, hogy visszaköltözünk Svédországba. A Sävehofnál dolgoztam, ahol az apósom az elnök és idén is sikerült megnyernünk a bajnokságot. Szerencsés vagyok, mert mindkét csapat sikeres volt, az Elverummal hatszor, a Sävehoffal kétszer lettünk bajnokok.

 

A BL négyes döntő a cél

Van egy álmom, hogy itt Magyarországon is címeket nyerjek. Célom továbbá, hogy az OTP Bank-PICK Szegeddel kiharcoljuk a kölni Bajnokok Ligája négyes döntőjében való szereplést, és a csúcsra jussunk. Tudom, hogy magasak a célok, de ez az, amit ez a klub megérdemel

-  mondta.

 

"A szegedi tábor a világ egyik legjobbja"

A 2019-2020-as szezonban az Elverum edzőjeként már járt Szegeden Apelgren, elárulta milyen emlékei vannak a közönségről.

Amikor tárgyaltam a klubbal, akkor ez is egy fontos szempont volt, hogy Szegedre költözzünk a családdal, itt folytassam a pályafutásomat. Ahhoz, hogy a világ egyik legjobbjává válj, sok területen a legjobbnak kell lenned. A szegedi tábor pedig csodás, a világ egyik legjobbja, ezt ott azon a meccsen megtapasztaltam. Minden területen ilyen jónak kell lennünk, és akkor közösen sok szép sikert érhetünk el

- árulta el a svéd tréner.

Végezetül elmondta, hogy

Nagyon várom, hogy elkezdhessem a munkát. Senki sem mondja, hogy könnyű lesz elérni a céljainkat, de ha együtt tudunk egy nagyszerű légkört teremteni, ezt megtartani és mindannyian egy irányba megyünk előre, akkor minden lehetséges. Gyerünk #kékek, csak előre!

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.