Sport

Marco Rossi elmondta milyen kapcsolatot ápol Orbán Viktorral

Marco Rossi elmondta milyen kapcsolatot ápol Orbán Viktorral

2024. március 19., kedd
Marco Rossi elmondta milyen kapcsolatot ápol Orbán Viktorral

A magyar válogatott szövetségi kapitánya elárulta, milyen a kapcsolata a miniszterelnökkel.

 

Marco Rossi a 444.hu–nak adott hosszabb interjút, melyben kitért arra, meddig marad a nemzeti válogatott élén, milyen a kapcsolata Orbán Viktorral, mit vár a nyári Európa–bajnokságtól, illetve azt is elmondta, hogy szerinte ki itthon a legjobb edző – írja a Goal.com.

Tegyünk különbséget a céljaink és az álmaink között. Az álmok néha valóra válnak, de ehhez sok elemnek kell egyszerre a helyén lennie. A csoportból való továbbjutás álom lenne. Németország ellen játszunk, amely egy jobb csapat. Svájcra ugyanez igaz. És ott vannak a skótok, akik ellen roppant nehéz játszani. Ez nem egy könnyű csoport. Talán nem olyan komplikált, mint az előző Eb-n volt, de nehéz. Abban bízunk, hogy mindhárom ellenféllel felvesszük a versenyt, az álmunk pedig a továbbjutás. Nem lesz könnyű

 – válaszolta Rossi arra a kérdésre, hogy mit vár az eb-től.

Az olasz tréner ezután beszélt Orbán Viktorról is:

Amikor először találkoztunk, valamikor 2012-2013 környékén lehetett a Sóstói-stadionban. Liftre vártunk, és bevallom, elsőre csak azt érzékeltem, biztos fontos ember lehet, mert testőrök őrizték. Aztán a liftben összeismerkedtünk, és dicsérte a Honvédot, amiért soha nem engedjük az ellenfelet játszani. Azonnal felismertem, hogy követi és érti a játékot. Honvéd-edzőként többször is összefutottunk, és pár percet mindig beszéltünk a fociról. De csak a fociról. Aztán kapitányként persze sűrűbben. Soha nem adott nekem tanácsot, vagy kért számon szakmailag.

Az 59 éves szakember az interjú során elmondta, hogy ha csak az eredményeket veszi alapul, akkor szerinte a legjobb edző Bognár György itthon.                                                                                                     

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.