Sport

Pontszerzés után hazai pályán kötelező a győzelem

Pontszerzés után hazai pályán kötelező a győzelem

Vasárnap már nem osztozkodna a pontokon a Szeged-Csanád GA

Kibédi Péter
2024. február 6., kedd
Fotó: Picasa
Pontszerzés után hazai pályán kötelező a győzelem

A Vasas elleni pont értékét az Ajka ellen megszerzett győzelem növelheti.

Hatalmas taktikai csata folyt a pályán az egész mérkőzésen (Fotó: Vasas FC)

 

A játék képe alapján egy szava nem lehet a pontosztozkodás miatt, sem a Vasas, sem a Szeged játékosainak a labdarúgó NB II hétfői rangadója után. A labdarúgás egyik alaptézise igazolódott, mely szerint lövésből lesz a gól, és mivel kapura lövés, de még kapura veszélyes fejes is alig volt a találkozón, gól sem született.

„Valóban erre mondják, hogy igazságos döntetlen”-válaszolta lapunk kérdésére Márkvárt Dávid a meccs után. A Szeged-Csanád GA középpályása hozzátette, hogyha az első félidőben egy kicsit bátrabban játszanak előre, az meghozhatta volna a gólt.

„A második félidőben szerintem, a végén meg főleg megvoltak a helyzeteink, de azt gondolom, hogy maximálisan igazságos eredmény született”

-összegezett a játékos.

A meccs első pillanatától kiütközött, hogy mindkét szakmai stáb aprólékosan elemezte az ellenfél játékát, úgy tűnt néha, hogy a védők előbb tudják mit terveznek a támadók, mint ő maguk. „Mind a két csapat jól felkészült egymásból. Tényleg tudtuk, hogy mi az ő erősségük és próbáltuk ezeket minimalizálni. 

Ugyanakkor büszkék lehetünk magunkra, főleg a második félidő miatt, és így kell tovább menni, mert akkor el tudjuk érni a céljainkat”

-fejtette ki Márkvárt Dávid.

A megszerzett pont értékét növeli, hogy a bajnokságban csak a Budafok tudott nyerni Angyalföldön, még az első fordulóban, de pontot is csak a Kazincbarcika és a Csákvár szerzett az Ilovszky Rudolf stadionban. A szegediek a döntetlennel őrzik harmadik helyét a tabellán és egypontos előnyét a Vasassal szemben. A legnagyobb értéke viszont akkor lesz ennek a pontnak, ha vasárnap az Ajka ellen, hazai pályán nyerni tud a Szeged-Csanád GA.

Nem is lehet más a célunk! Az összes hazai találkozónkat szeretnénk megnyerni. 

Örülünk, hogy idegenben megint nem kaptunk gólt, emellett azt gondolom, hogy csapatként nagyon jól működünk, és ez jó alap. Az elsődleges célunk most az, hogy legyőzzünk vasárnap az Ajkát"-jelentette ki határozottan Márkvárt Dávid.

A Szeged-Csanád GA idei első hazai mérkőzése, az Ajka ellen, vasárnap 17 órakor kezdődik a Szent Gellért Fórumban.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.