Sport

Ilyen volt a magyar örömünnep Münchenben + videó, fotó

Ilyen volt a magyar örömünnep Münchenben + videó, fotó

A második győzelem középdöntőt ért a magyaroknak a kézilabda Eb-n

2024. január 15., hétfő
Fotó: Czeglédi Zsolt
Ilyen volt a magyar örömünnep Münchenben + videó, fotó

A csoportból megvan a tovbbjutás, a folytatás Kölnben nehezebb lesz.

BÁNHIDI Bence
Kilnc per klienc-Bánhidi Bence nem hibázott Szerbia ellen (Fotók: MTI/Czeglédi Zsolt)

 

A szerbek elleni második csoportmeccs megnyerése kulcsfontosságú volt a magyar válogatottnak, amihez a csapat teljesítménye mellett kiemelkedő egyéni produkciók is kellettek. A Montenegró ellen több bravúrt, a legfontosabbat az utolsó másodpercekben bemutató Palasics Kristóf ezúttal nem érezte annyira a lövéseket, így szünet után pár perccel pályára lépett Bartucz László, a MOL Tatabánya 32 éves kapusa, aki nyolc év után térhetett vissza a válogatottba. Nem túlzás, eksztázisben védett, és ez a társainak is komoly támogatást adott. Volt, hogy a kapujába visszafelé futva a térfél felénél, a könyökével védte a szerb próbálkozást.

 

A másik kulcsember Bánhidi Bence volt a magyaroknál. Az OTP Bank-Pick Szeged 29 éves beállója nehéz időszakot élt át az utóbbi években. Sérülésekkel bajlódott, amiből csak nehezen épült fel. A szerbek ellen hibátlan lőlappal zárt, azaz kilenc lövésből szerzett kilenc gólt. Ezzel amellett. hogy oroszlánrészt vállalt a magyar sikerből, a klasszisát is igazolta. 

 

"Hoztuk azt, amit előzetesen terveztünk, a játékosok nagyon jó munkát végeztek" - nyilatkozta Chema Rodriguez, a magyarok szövetségi kapitánya. Hozzátette, a két csapat közötti különbség is kiütközött, annak is köszönhetően, hogy minden magyar játékos teljes szívvel küzdött. Mint mondta, mindkét csapat jól teljesített, a saját válogatottja nagyszerűen védekezett az egész meccsen. "Ez a győzelem nagyon fontos számunkra, büszke vagyok a srácokra, megérdemlik ezt a győzelmet. Ők voltak a főszereplők, mi adjuk a támogatást, a hátteret, de nekik kell megvalósítani a mi elképzeléseinket. Ilyen játékosokkal pedig jó dolgunk van nekünk, edzőknek" - szögezte le.

 

A magyarok kedden 20 óra 30 perctől Izlanddal játszanak. A csoportok első két-két helyezettje megy tovább a középdöntőbe, ahova a két továbbjutó csapat az egymás ellen szerzett pontokat viszi. Amennyiben Izland ellen nyer, vagy döntetlent játszik a magyar válogatott, akkor biztosan nem nulla ponttal kezdi a középdöntőt, ahol  már biztosan találkozik a házigazda németekkel, valamint a horvátokkal Kölnben. 

A magyar továbbjutás és az örömünnep legjobb képei:

 




 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.