Sport

A szegedi úszók már készen állnak: jöhet a Vb!

A szegedi úszók már készen állnak: jöhet a Vb!

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. január 31., szerda
A szegedi úszók már készen állnak: jöhet a Vb!

A Szegedi Úszó Egylet tett helyzetjelentést a világbajnokságra készülő úszóiról: Olasz Anna, Fábián Bettina, Szimcsák Mira és Pádár Nikolett is készen áll.

Fotó: Szegedi Úszó Egylet Facebook oldala.

 

A Vizes világbajnokságot február 2 és 18 között rendezik a katari Dohában.

 

 Olasz meló kipipálva!  Jöhet a vb! 

- írta a szegedi sportklub a bejegyzésében.

A magaslati edzőtábor után a HAÁSZ SZUE válogatott úszói közül elsőként Olasz Anna kaphat szerepet Dohában. Az Eb- és vb-ezüstérmes klasszis a Gellért Gábor vezette nyílt vízi válogatott tartalékjaként utazik. Aktuális formája alapján dől el, hogy Anna indul-e 5 kilométeren és/vagy váltóban.

A hosszabb, 10 kilométeres távon Fábián Bettina és Szimcsák Mira van benevezve.

Pádár Nikolettnek február 11-től 15-ig szurkolhatunk: egyéniben 100, 200 és 400 méter gyorsra is benevezték, illetve a 4x200 méteres gyorsváltóval is rajthoz áll.  

Meglátjuk, hogy beválik-e Nikinek az új felkészülés, hiszen első magaslati edzőtáborán van túl. Csúcsformát természetesen nem várhatunk a szegedi tehetségtől, hiszen szokatlan időpontban zajlik a vb, miközben a nyári olimpia van fókuszban. 

Kedvenc egyéni számában, 200 méter gyorson a fináléba jutást tűzte ki célként, illetve a váltóval is szeretne vb-döntőben úszni.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.