Sport

"Boldogok vagyunk, hogy megyünk az Eb-re, de nem szeretnénk ennyivel beérni" - videó

"Boldogok vagyunk, hogy megyünk az Eb-re, de nem szeretnénk ennyivel beérni" - videó

Exkluzív interjú Ádám Martinnal

Kibédi Péter
2023. december 28., csütörtök
"Boldogok vagyunk, hogy megyünk az Eb-re, de nem szeretnénk ennyivel beérni" - videó

Ádám Martin idén sem változtatott a megszokott ünnepi menetrenden, családjával Forráskúton tölti az ünnepeket. December közepén érkezett Koreából, ahova már január elején indul vissza. Szüksége is van a feltöltődésre a magyar válogatott támadójának, igen intenzív év van mögötte, sok sikerrel.

ÁDÁM Martin
Egy fontos fejes Bulgária ellen, Ádám Martin szerezett vezetést a válogatottnak (Fotó: MTI)

 

- Idén is itthon töltöd az ünnepeket?
- December 13-án az utolsó BL meccsünk után jöttem haza, és nagyon jól érzem magam itthon. Itt mindig jó lenni, jól telnek a napok. Az utolsó félévben nem volt velem a családom, a második gyermekem születése miatt, nagyon hiányoztak, most azonban velük vagyok és ezt nagyon élvezem.

- Kell is a feltöltődés, és egy kis szabadság, mert igen intenzív év van mögötted, ami szép sikereket hozott, de talán nehezebb volt, mint az azt megelőző. 
- Sikeres volt, de valóban nehezebb volt, mint az azt megelőző. Amelyik sorozatban játszottam az szinte mindegyik sikeres, pozitív volt. Egyedül a koreai kupából estünk ki, de bajnoki címet ünnepelhettünk, a BL-ben is továbbmentünk, és persze a válogatottal is kijutottunk az Eb-re. Azt is ideveszem, hogy megszületett a második gyermekem, így azt mondhatom, hogy idén minden klappolt.

- Nagyon sokan féltették az év elején, amikor kevesebb lehetőséget kaptál az Ulsanban, de végül sikerült stabilizálni a helyed. Elégedett vagy a kapott lehetőséggel?
- Nyilván teljesen elégedett nem lehetek, mert szeretnék mindig többet, és többet játszani. Ugyanakkor figyelembe kell venni, hogy a másik csatárunk gólkirály lett. A bajnokság első felében volt az, hogy ő többet játszott, a nyártól kezdve felváltva voltunk a pályán a bajnokság végéig. Lehetne jobb is, de nem vagyok elégedetlen, és már csak a csapat eredményei miatt sem lehetek az. Ráadásul a BL továbbjutásnak köszönhetően, februári folytatásnál gyarapíthatom az eddig szerezett öt gólomat. Kíváncsian várom milyen lesz.


Fontos gólokat szerezett az Ulsanban:

- A válogatottban soha nem voltál még kilencven percet a pályán, ugyanakkor stabilan ott vagy a keretben és a pályán is. Nem hiányzik egy teljes meccs?
- Elég erős keretünk van, minden posztra több játékos van. Amennyi időt a pályán töltök, ott teljesítenem kell. Teljesen mindegy hogy ez kilencven, hetven, vagy húsz perc. Az utolsó két meccsen nyolcvan percet játszottam, jól esett, nem is fáradtam el, menne kilencven is, de ahogy mondtam, nem az a lényeg, hogy mennyit vagyok a pályán, a teljesítmény a fontos.

- Kár lenne egy fél rossz mondatot is mondani a válogatott Eb kijutásáról, ugyanakkor a vége igencsak izgalmas, talán nem túlzás, nehezebb volt, mint ahogy azt sokan várták. Így nézett ki kívülről, de hogy nézett ki mindez belülről?
- Kívülről valóban így nézhetett ki. A végén, és tegyük ezt idézőjelbe, eredménykényszerben voltunk, két meccsből egy pontot kellett szereznünk, ami azért valamelyest teher is volt. A szerencse is mellék állt Bulgáriában, az is kellett a kijutáshoz. De mihez nem kell szerencse? Tettünk azért, hogy a szerencse mellénk álljon. Az utolsó meccsen már nem kellett izgulnunk a kijutás miatt, aminek nagyon örültünk. Boldogok vagyunk, hogy megyünk az Eb-re, de nem szeretnénk ennyivel beérni. Szeretnénk ott is megmutatni magunkat és eredményesen szerepelni.

 

És fontos gólokat szerezett a válogatottban is:

- Viszont addig kemény féléve lesz minden kerettagnak, mert csak az utazhat az Eb-re, aki játékban van. Szavaidból úgy tűnik, hogy te Koreában töltöd ezt a félévet.
- Szerződésem van, januárban várnak vissza Ulsanban. Japánba megyünk három hétre edzőtáborba januárban, folytatódik a Bajnokok Ligája februárban, lesz bőven feladatunk. Annak nagyon örülök, hogy az edzőtábor után a családom is jön utánam Koreába. 

- Addig feltöltődés, pihenés az ünnepek alatt, egy kevés bulival?
- Nem vagyunk nagy „bulisok”, főleg úgy, hogy itt a két gyerkőc. Azon gondolkodtunk, hogy szilveszterkor, itt Forráskúton elmegyünk valamilyen kis bálba, „Focis-bálba”. De a karácsony a családé volt, nálunk ez a szokás.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.