Sport

Hozta a kötelezőt a Szegedi RSE

Hozta a kötelezőt a Szegedi RSE

A papírformának megfelelően legyőzte a sereghajtót a Szeged

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. november 12., vasárnap
Hozta a kötelezőt a Szegedi RSE

Az előző forduló nagy csatáját követően ezúttal egy sokkal simább győzelmet aratott a Szegedi RSE az Extraligában. A bajnokság 8. fordulójában a Dunaferr ellen 3-0-ra nyertek a szegedi röplabdások.

Fotó: Szegedi Röplabda Sportegyesület. 

 

A Dunaújvárosi Sportcsarnok felújítási munkálatai miatt a hét elején pályaválasztói jogot cserélt a két csapat, így a Szegednek az idegenbeli találkozó hazaira változott. 

A vendégek ezzel mit sem törődve, nagy lendülettel kezdték a meccset, azonban az első pontot hazaiak szerezték. Innen viszont kialakult egy 2-3 pontos vendég előny, ami 8-12-nél már négyre dagadt. Fordulatokban gazdag volt az első játékrész, melyben a Szegedi RSE kerekedett felül végül, 25-19-re nyertek.

Gyors 2-0-val nyitott a Szeged, de ugyanilyen gyorsan 3-3-ra hozta a szettállást a vendég csapat, majd 3 ponttal át is vette a vezetést. 11-11-nél fej-fej mellett álltak felek. 20-18-as szegedi vezetésnél viszont időt kértek a vendégek, de ez sem hozta meg a megváltást. 25-22 lett a szett vége, 2-0.

A DKSE kétpontos vezetésre tett szert gyorsan, de ez nem zavarta meg a hazaiakat. 13-11-es szegedi vezetésnél már a DKSE is időt kért. Bár megpróbált felülkerekedni a Szegeden a dunaújvárosi gárda, tartották magukat a szegedi röplabdások, és megmaradt az 1-2 pontos előnyük. 25-22-re hozta ezt a szettet is a Vidux-Szegedi RSE.

Berkes Zoltán vezetőedző elégedett volt a győzelemmel, de a játékban látott kivetnivalót.

Előzetesen hasonló meccsre számítottam, és igyekeztem tudatosítani ezt a játékosokban. Attól függetlenül, hogy a Dunaújváros egy nagyon fiatal ellenfél, ez nem lesz egyszerű találkozó. A cél mindenképpen az volt, hogy a 3 pontot itthon tartsuk, ami sikerült is, és pont azért, mert ennyire nehéz meccsen sikerült, külön gratulálok a srácoknak. Alapvetően nem játszottunk rosszul, de a Dunaújváros sem, viszont a dekoncentráltságunk miatt sok ziccert rontottunk, ez tette igazán nehézzé a meccset. Viszont dicséret illeti a fiúkat, hogy a döntő pillanatokban nagyon helyén volt a szívük és az eszük, ami nagyon kellett ahhoz, hogy így hozzuk ezt a találkozót. Az biztos, hogy nem ezzel a meccsel nyernénk meg a röplabda-szépségversenyt, de hangsúlyozom, ezeket a találkozókat a legnehezebb megnyerni, de szerencsére sikerült, amiért örülnünk kell.

 

Vidux-Szegedi RSE – DKSE 3:0 (25-19, 25-22, 25-22)
Férfi Extraliga, alapszakasz, 7. forduló, Szeged, Városi Sportcsarnok, néző: 80. Vezette: Varga András, Filibér Tamás Sándor.
Vidux-Szegedi RSE: Piti, Bodnár, Kasnyik, Sarnyai, Kiss G., Pozzobon. Csere: Borsi (liberó), Szepesi, Fitor, Pintér, Honti, Demcsák, Csányi. Vezetőedző: Berkes Zoltán, másodedző: Hulmann Zsolt. Masszőr: Zana Tamás.
DKSE: Béres, Németh Z., Kisházi, Gőczi, Juhász B., Farkas L. Csere: Kuti (liberó), Makó J., Vadász, Peredi. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor, másodedző, Malácsik Jenő. Masszőr: Engyel László.

A következő fordulóban a MAFC csapatát fogadja a Szeged vasárnap 18 órától. A tabellát elnézve a győzelem lehet az elvárt eredmény azon a mérkőzésen is.

Borítókép: Szegedi Röplabda Sportegyesület

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.