Sport

Becsülettel küzdött a Szeged a listavezető otthonában

Becsülettel küzdött a Szeged a listavezető otthonában

A hazaiak továbbra sem vesztettek még szettet sem a bajnokságban.

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2023. november 26., vasárnap
Becsülettel küzdött a Szeged a listavezető otthonában

A Vidux-Szegedi RSE lehetett volna az első csapat, amely megtöri a MÁV Előre Foxconn 3-0-s sorozatát, és bár a szegediek hatalmasat küzdöttek, kétszer is közel álltak ahhoz, hogy szettet raboljanak, ez végül nem sikerült.

Fotó: Kocsis Alíz

 

Annak tudatban látogatott Székesfehérvárra a Szeged, hogy a listavezető MÁV Előre még szettet sem vesztett az Extraliga idei kiírásában. 15-ből 15 szettgyőzelem állt a nevük mellett.

A mérkőzés előtt, a klubnak adott interjúból világos volt, hogy Berkes Zoltán és a csapat célja egyértelműen az volt, hogy a saját játékukat játszva nehezítsék meg a hazaiak dolgát, illetve mindenki pályára tudjon lépni az összecsapáson.

Mindkét célt maximálisan teljesítették is, hiszen bár 3:0-s végeredmény született, 2 szettben is rendkívül közel állt a Szeged ahhoz, hogy megtörje a sztárcsapat 3-0-s győzelmi szériáját. 

 A MÁV Előre bátran forgatta csapatát és játékosokait, de ettől függetlenül nem lehet a Szegedtől elvitatni, hogy igenis sokszor megizzasztották a hazaiakat.

Az első szett viszonylag simán, 25-17-es fehérvári sikerrel zárult. A második szett viszont álomszerűen indult a Vidux-Szegedi RSE-nek, hiszen egy 5-0-s szériával kezdtek, és csak 12-13-nál vezetett először MÁV Előre. A játszma további része is hasonlóan szorosan alakult, mindkét edző bátran nyúlt bele a csapatába. A szettet végül 25-21-re hozta a Székesfehérvár

A harmadik játszmát szerette volna a Fehérvár rövidre zárni, de addigra már egy még jobban felpörgött Szeged várta őket, akik az utolsó pillanatig vezettek. A hazaiak 23-23-ra egalizáltak a végjátékban, s egy nagy csatában 27-25-re tudták megnyerni a szettet, és ezzel a meccset is.

 

A szegediek vezetőedzője, Berkes Zoltán így értékelte a látottakat:

A fő cél az volt, hogy a mi kulcsjátékosaink közül is többen pihenni tudjanak, és olyanok is játéklehetőséghez jussanak, akik az utóbbi időben kevesebbet szerepeltek. Ez maximálisan összejött, hiszen mindenki, aki pályára lépett nagyon motiváltan és koncentráltan játszott. Persze a játékunk nem volt tökéletes, de egy teljesen felforgatott csapatot küldtem a pályára, és a látottakkal így is nagyon elégedett lehetek, hiszen 2 szettben is komolyan megszorítottuk őket. Örülök, hogy ellenfelei tudtunk lenni egy felforgatott Székesfehérvárnak is, akik a bajnokság egyik legfőbb esélyesei, és talán egy picit mi is hozzájárultunk a felkészülésükhöz a fontos svájci túrájuk előtt.

 

MÁV Előre Foxconn – Vidux-Szegedi RSE 3:0 (25-17, 25-21, 27-25)
Férfi Extraliga, alapszakasz, 9. forduló, Székesfehérvár, Videoton Oktatási Központ, néző: 82. Vezette: Bátkai-Katona, Kiss.
MÁV Előre Foxconn: Koci, Tomanóczy, Pesti, Fazekas, Sebestyén, Dileo. Csere: Takács (liberó), Szentesi (liberó), Szabó V., Ambrus, Eke, Boa, Janke, Szávai. Vezetőedző: Dávid Zoltán, erőnléti edző: Fehér Iván. Masszőr: Kemény Mátyás Tamás.
Vidux-Szegedi RSE: Pintér, Honti, Sarnyai, Kiss G., Demcsák, Pozzobon. Csere: Polyák (liberó), Bodnár, Szepesi, Fitor. Vezetőedző: Berkes Zoltán. Masszőr: Zana Tamás.

A következő fordulóban igazi rangadó vár a Szeged RSE csapatára. Mind a földrajzi közelség, mind a tabellán elfoglalt helyezések alapján. A Kecskemét érkezik a Tisza-partra.

Borítókép: Kocsis Alíz

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.