Sport

Meccsnap! Az EB kijutás szempontjából kulcsfontosságú találkozó következik Szerbia ellen

Meccsnap! Az EB kijutás szempontjából kulcsfontosságú találkozó következik Szerbia ellen

2023. október 14., szombat
Meccsnap! Az EB kijutás szempontjából kulcsfontosságú találkozó következik Szerbia ellen

Egy olyan találkozó előtt állunk, amelyre hatalmas volt az érdeklődés országszerte. A mai, szerbek elleni mérkőzésre több százezren szerettek volna bejutni a jegyigénylések alapján.

Kimondható, hogy futball lázban ég Magyarország.

A magyar labdarúgó-válogatott a G csoport éléről várhatja az Európa-bajnoki selejtezősorozat késő őszi hajráját. Az egyik legfontosabb, ha nem kimondottan a legfontosabb mérkőzés vár a magyar nemzeti tizenegyre a szerb válogatott ellen. A találkozó nem csak presztízsében jelentős, hanem a pontok tekintetében is. Kulcsmeccs lehet a szombati budapesti összecsapás az EB-re való kijutás szempontjából.

Ha a győzelem nem sikerül, akkor a Montenegró elleni, szintén Puskás Arénában rendezendő mérkőzés dönt Marco Rossi csapatának sorsáról. A selejtezőcsoport első két helye jelent automatikus kvalifikációt a jövő évi eseményre.

Képernyőfotó: eredmenyek.com

Három lehetőség áll Magyarország előtt a kijutás elérésére:

  • győzelem szombaton és kedden is, így első helyen zárja a válogatott a csoportot,
  • vereség szombaton, akkor nagy valószínűséggel a második pozíción lehet a fókusz (amennyiben a többi meccsen is a papírforma érvényesül),
  • ha a szerbek nyernek Budapesten szombaton, de hazai környezetben kikapnak Montenegrótól, akkor egy ki-ki meccs következik az utolsó körben Montenegró ellen a magyar csapatnak.

A szerbek a hazai környezetben elszenvedett vereség után Budapesten igyekeznek javítani.

Hazai pályán elbuktunk három pontot a szervezett magyarokkal szemben, de most Budapesten visszaszerezhetjük ezeket a pontokat. Ez a célunk! Ezért dolgoztunk a héten, és nyugodtan mondhatom, mind fizikálisan, mind taktikailag maximálisan felkészültünk a mérkőzésre

fogalmazotta mérkőzést megelőző utolsó, budapesti sajtótájékoztatóján a szerb szövetségi kapitány, Sztojkovics.

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
G CSOPORT, 7. FORDULÓ
18.00: Bulgária–Litvánia
20.45:Magyarország–Szerbia
Szabadnapos:Montenegró

A találkozót az M4sport élőben közvetíti.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.