Sport

Hatalmasat küzdött, mégis alulmaradt első hazai mérkőzésén az SZTE-Szedeák

Hatalmasat küzdött, mégis alulmaradt első hazai mérkőzésén az SZTE-Szedeák

2023. október 7., szombat
Hatalmasat küzdött, mégis alulmaradt első hazai mérkőzésén az SZTE-Szedeák

Az első néhány percben a csapatok fej-fej mellett haladtak, majd a Szedeák egy 11-0-ás rohammal állva hagyta ellenfelét. Ezt követően viszont a fehérvári csapat hamar felvette a mérkőzés ritmusát és könnyedén felzárkózott. Fél perccel a negyed vége előtt pedig a vezetést is átvette, de a szegedi csapat Noah Locke kosarával egyenlíteni tudott, így az első negyedet követően 29-29 állt az eredményjelzőn.

A második negyedben a vendég csapat átvette a mérkőzés irányítását és 33-41-es állásnál Lazics mesternek időt kellett kérnie. Ezt követően azonban hatalmas adok-kapok vette kezdetét és egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni teljesen. Ebből végül a fehérvári csapat jött ki jobban, és 5 pontos előnnyel vonulhatott a szünetre.

Hatalmas lendülettel kezdte a harmadik negyedet a Szedeák és egy pontra zárkózott, de a vendég csapatot nem törte meg a szegediek harciassága, így Lazics mester 65-72-nél ismét időt kért. Már ez sem segített a csapaton, nem tudtak a szegediek mit kezdeni a Fehérvár szoros emberfogásos védekezésével. Végül 6 pontos Alba Fehérvár előnnyel zárult a harmadik játékrész.

Az utolsó negyedben végig fáradhatatlanul rohamozott a szegedi csapat, aminek meg is lett az eredménye: fél perccel a mérkőzés vége előtt 98-99 volt az állás, ekkor fordult a kocka, a fehérvári csapatnál kellett időt kérni. Ezt követően az Alba támadhatott és Chambers triplája lezárta a meccset.

SZTE-Szedeák - Arconic-Alba Fehérvár 98-102 (29-29, 26-31, 20-21, 20-21, 23-21)

NB I. 2. forduló
Szeged, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Győrffy Pál Attila, Fodor Attila, Balog György Attila (Bogárdi János)

Szeged: Woolridge 22, Locke 26/3, Balogh 9/3, Bognár 21/3, Lake 10. Cserék: Zsiros 8/6, Mucza 2, Mayer 2, Cohill -.

Alba Fehérvár: Chambers 21/9, Kass 2, Barnett 25/3, Dickey 11, Philmore 16/3. Csere: Vojvoda 25/15, Martin -, Balogh -, Takács Mi. 2.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.