Sport

Fontos meccs vár a szegedi kosarasokra, akik a fővárosba látogatnak

Fontos meccs vár a szegedi kosarasokra, akik a fővárosba látogatnak

2023. október 13., péntek
Fontos meccs vár a szegedi kosarasokra, akik a fővárosba látogatnak

Szezonbeli második idegenbeli mérkőzése következik az SZTE-Szedeáknak. A bajnokság harmadik fordulójában szombaton 17 órától a Budapesti Honvéd otthonában lép pályára a szegedi csapat, ahol reális esély lesz a győzelemre.

Az ellenfél az a Budapesti Honvéd lesz, amely eddig mindkét bajnokiját elveszítette. Igaz, hogy olyan kifejezetten erős ellenfelekkel kellett megmérkőznie, mint Alba Fehérvár és a Falco. A fővárosiak a nyáron edzőváltáson estek át, a szakmai munkát Zlatko Jovanovic vette át. A Honvéd keretében pedig ott van az a Filipovics Stefan, aki éppen a szegedi gárdától szerződött a Honvédhoz a nyáron. Vele ellentétes utat járt be Cohill Eric, aki ebben a szezonban már a Szedeákot erősíti a Honvédos időszakát követően. Ha a Szedeáknak sikerülne nyerni a Budapesti Honvéd otthonában, az rengeteget jelentene, hiszen az előzetes esélylatolgatások során a fővárosi csapat volt az egyik olyan gárda, amelyet Balogh Szilárdék közvetlen riválisának tartottak a bennmaradásért folytatott harcban.

Az eddigi két találkozón mutatott játék alapján bizakodhat a szegedi csapat a szombati mérkőzést illetően. Hiszen eddig a bajnokságban egy idegenbeli bravúrgyőzelmet tudnak felmutatni a szegedi kosarasok, valamint egy szoros hazai vereséget a tavalyi döntős ellen.

A vendégsiker nem éppen jellemző ebben a párosításban, hiszen tavaly a két csapat négyszer feszült egymásnak és mind a négy meccsen a pályaválasztó győzedelmeskedett.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.