Sport

Szezonrajt a Pick Szegednél

Szezonrajt a Pick Szegednél

2023. szeptember 1., péntek
Szezonrajt a Pick Szegednél

Ma délután 5 órakor tétmérkőzésen is bemutatkozik a nyáron alaposan átalakult OTP-Bank Pick Szeged. Az élvonalbeli kézilabda bajnokság első fordulójában a Gyöngyös látogat Szegedre, és ha nem is könnyű, de a kötelező győzelmek közé sorolt mérkőzések egyike vár a kékekre.

A Szegedtől nyáron távozott Bogdan Radivojevic, Rosta Miklós, Alexander Blonz, Mirko Alilovic és Kent Robin Tönnesen, de a legnagyobb változás, hogy tíz év után már nem Juan Carlos Pastor a vezetőedző és Marko Krivokapic a segítője, hanem egy szezon erejéig Kárpáti Krisztián és Vladan Jordovic irányítja a csapatot. Az érkezők névsora is hosszú, a kapus Nagy Martin, a jobbszélső Szilágyi Benjámin, a lengyel jobbátlövő Szymon Dzialakiewicz, a spanyol beálló Carlos Molina, az orosz beálló Gleb Kalaras, a horvát balszélső Marin Jelinic, illetve a norvég kapus Emil Kheri Imsgard szerződött Szegedre.

Új mezben várják a szezont a Bánhidi Bencéék

A bajnokság előtti felkészülési meccseken a Pick veretlen maradt, a szlovén Gorenje Velenjét 34-27-re, a francia Chambéry Savoie csapatát 30-26-ra, az ugyancsak francia HBC Nantes-ot 32-30-ra, a szerb Partizan Beogradot 38-29-re verték, múlt szombaton pedig a Balatonfüred ellen 27-27-es döntetlent játszottak.

A szezon hosszú és fárasztó lesz, a legnagyobb érdeklődéssel várt Szeged-Veszprém rangadóra november 11-én kerül sor, a bakonyi városban pedig április 20-án találkoznak a csapatok. A németországi Európa-bajnokság miatt december 9-től február 2-ig, az olimpiai selejtezőtorna miatt pedig március 2-től 23-ig szünetel a bajnokság. Az alapszakasz utolsó mérkőzéseit május 19-én játsszák, a döntőre május 20. és június 2. között kerül sor. A BL-ben szeptember 13-án kezd a Szeged hazai pályán a PSG ellen.

Gyöngyös ellen huszonnyolcadszor

Ez lesz a huszonhetedik Szeged-Gyöngyös összecsapás, huszonöt szegedi győzelem mellett egy-egy döntetlen és gyöngyösi siker szerepel az örökranglistán. Az előző szezonban hazai pályán 32-24-re nyert a Pick a Heves vármegyei együttes ellen, idegenben 32-26-os győzelmet arattak a kékek.

Az első bajnoki előtt a Pick Aréna kapui ma 16 órakor nyitnak a meccs előtt lesz „Tedd fel a sáladat!”, a szurkolók közösen eléneklik a klubhimnuszt, a kezdődobást a hagyományoknak megfelelően a klubalapító Bérczi Mihály végzi el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.