Sport

Jászapáti Petra nélkül indult el a rövidpályás gyorskorcsolyázók országos bajnoksága

Jászapáti Petra nélkül indult el a rövidpályás gyorskorcsolyázók országos bajnoksága

2023. szeptember 25., hétfő
Jászapáti Petra nélkül indult el a rövidpályás gyorskorcsolyázók országos bajnoksága

Jászapáti Petra izgatottan várta a rövidpályás gyorskorcsolyázók új szezonját, hiszen ahogy megírtuk, "éhesebbé" tette az egyéni Európa-bajnoki érem. Sajnálatos módon a részvételben egy betegség megakadályozta.

Az előző szezonban az Európa-Bajnokságon és a Világkupában is tudott egyéniben érmet szerezni a szegedi gyorskorcsolyázó.

Kónya Zsófia lett a magyar bajnok 1000 méteren, 1500 méteren pedig harmadik helyen csúszott be.

Az 500-as sprintverseny aztán megismételt futamot hozott, mert a szabálytalankodó Sziliczei-Német Rebeka és az élen korcsolyázó Somogyi Barbara elesett, utóbbi pedig nem tudott egyből felkelni a jégről. Ebből kifolyólag a sorrend a következőképp alakult: Schönborn Melinda zárt első helyen Bácskai Sára Luca és a szombaton 1500 méteren győztes Tóth Eszter előtt.

A férfi és a vegyes váltó küzdelmeit a Ferencváros, míg a női staféták versenyét a KSI nyerte.

A válogató első három helyezettje bekerül a válogatott csapatba, amely októberben elutazik a hatállomásos világkupa-sorozat első két, montreali versenyére. A fennmaradó két-két helyről a szakmai stáb dönthet, amely hétfőn hirdeti ki a csapatot.

Jászapáti Petra volt az egyedüli védett versenyző.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.