Sport

"Éhesebbé" tette a szegedi olimpikont az egyéni Európa-bajnoki érem

"Éhesebbé" tette a szegedi olimpikont az egyéni Európa-bajnoki érem

2023. szeptember 20., szerda
"Éhesebbé" tette a szegedi olimpikont az egyéni Európa-bajnoki érem

"Májusban kezdtük a felkészülést és minden tőlem telhetőt megtettem. Más érzéseim vannak, mint korábban. Izgatottan várom az új idényt, hogy ez mire lesz elég"

- mondta az MTI-nek a 24 éves sportoló, aki a magyar válogatott legeredményesebb versenyzője az olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang tavalyi országváltása után.

A vegyes váltóval olimpiai bronzérmes Jászapáti úgy fogalmazott "átkeretezték a felkészülést", ami azt jelenti, hogy nem önmagán a sebességen volt a fókusz, sokkal inkább arra koncentráltak a brit Nicholas Gooch szakvezetővel, hogyan korcsolyázzon gyorsan.

"Arra figyeltünk, hol dőljek a kanyarban, milyen íven korcsolyázzak. Most a fókusz a pici egy százalékokon volt, hogy azokat megtaláljuk a javuláshoz. A sebesség tényleg jött magától a felkészülés során" - fogalmazott a szegedi versenyző, aki elárulta,

még "éhesebbé" tette, hogy az előző szezonban az Európa-bajnokságon és a világkupában is tudott egyéniben érmet nyerni.


A csapat kapcsán pedig arról beszélt, hogy a férfiakkal tartott közös edzéseken tudták tartani a tempót velük, ami számára megmutatta, hogy töretlenül kiváló csapatszellem jellemzi a női a váltót, amely idén ezüstérmes lett a gdanski kontinensviadalon.

A válogatottból egyedüliként Jászapáti lesz védett a hétvégi országos bajnokságon, melyen nemenként az első három vívja ki a csapattagságot az októberi világkupaversenyekre, a maradék két-két helyről a szakmai stáb dönt.

Jászapáti a nemzetközi erőviszonyok változásai kapcsán arról számolt be, hogy olyan sztárok, mint a kanadai Kim Boutin és a német Anna Seidel tudomása szerint kihagynak egy évet, míg a háromszoros olimpiai és tízszeres világbajnok holland Suzanne Schulting csak a szezon második felében fog versenyezni, amitől azt várja, hogy kiegyenlítettebb lesz a mezőny. Kiemelkedő versenyzőként a szintén holland Xandra Velzeboert említette, aki az idei vb-n négy aranyat nyert Szöulban.

A hat állomásból álló vk-sorozat első két fordulóját október utolsó két hétvégéjén Montrealban rendezik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.