Sport

Szegedi a világ harmadik legfittebb tinije

Szegedi a világ harmadik legfittebb tinije

2023. augusztus 4., péntek
Szegedi a világ harmadik legfittebb tinije

A 15 éves, szegedi születésű sportoló áprilisban, a nemzetközi selejtezőben 1325 induló közül harcolta ki a részvételt, így az első magyar tinédzserként vehetett részt a sportág csúcseseményén, ami az egyesült államokbeli Madisonban zajlik.

Ebben a korcsoportban a világ tíz legjobbja mérte már csak össze erejét, a résztvevőknek három nap alatt nyolc feladatsort kellett teljesíteniük, a magyar sportoló az 5 kilométeres terepfutásban diadalmaskodott is.

A CrossFit Games-en még egy magyar jelenleg is versenyez, a felnőtt női mezőnyben Horváth Laura, aki 2018-ban és 2021-ben a második, tavaly pedig a harmadik lett, három feladatsort követően a hetedik helyen áll.

A CrossFit főként olimpiai súlyemelésből, állóképességi, valamint erőemelő- és gimnasztikai gyakorlatok keverékéből áll, így a legkomplexebb és legmegterhelőbb mozgásformák csoportjába sorolható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.