Sport

Győzelemmel mutatkozott be saját közönségének a Pick Szeged

Győzelemmel mutatkozott be saját közönségének a Pick Szeged

2023. augusztus 24., csütörtök
Győzelemmel mutatkozott be saját közönségének a Pick Szeged

A Pick Szeged kézilabdázói egy hónapja dolgoznak az új vezetőedző, Kárpáti Krisztián irányításával, a tíz napos szlovén edzőtábor végén egy győztes edzőmeccset letudtak már a Maribor ellen, majd a hétvégén a francia Chambery és a Nantes ellen szintén győztes meccsel felkészülési tornát nyertek. A nyáron alaposan átalakuló csapat hazai bemutatkozására sokan kíváncsiak voltak, és nem is kellett csalódniuk.

Egyrészt a Partizan „kellemes” ellenfél volt, csupán 1-1-ig volt szoros a meccs, a Szeged sorozatban lőtte a gólokat és ami ennél fontosabb, egészen jól játszottak, a vendégek viszont igencsak megilletődötten kezdtek. Az első negyedórában a tavaly is itt játszók voltak pályán, majd szép sorban az újak közül is mindenki lehetőséget kapott a bemutatkozásra. A félidőben 17-10-re vezetett a Szeged.

Fotók: KArnok CSaba

A második játékész első negyedórájában több kisebb-nagyobb hiba is becsúszott a Szeged játékába, amit a belgrádiak kihasználtak és felzárkóztak két gólra. A Pick azonban összekapta magát és a meccs végén közönségszórakoztató játékkal magabiztosan nyert 38-29-re.

A meccs után a Pick Szeged vezetőedzője, Kárpáti Krisztián értékelt:

OTP Bank - PICKSzeged–RK Partizan Beograd (szerb) 38–29 (17–10)
Férfi kézilabda, felkészülési mérkőzés. Szeged, Pick Aréna, 2485 néző. Vezette: Bócz, Wiedemann.
OTP Bank - PICKSzeged:Mikler – Sostaric 11/3, Garciandía 1, Bombac, Bánhidi 3, Mackovsek 1, Frimmel 5/1.Csere:Nagy M., Imsgard (kapusok), Kalaras 1, Martins 3, Stepancic 1, Molina, Bodó 3, Szilágyi 1, Dzialakiewicz 1, Szita 3, Jelinic 4, Rea.Vezetőedző:Kárpáti Krisztián.
RK Partizan Beograd:Jelics – N. Jovics, Kojadinovics 8, Micics 4, Barjaktarovics 1, N. Kovacsevics, Sotics 4.Csere:Mihajlov, Belosevics (kapusok), Pestics 4, Cekics 2/2, Popovics 4, Markotatas 1, Lazics, Veskovics, Prastalo 1. Vezetőedző:Djordje Cirkovics.
Hétméteres:4/4, ill. 3/2.
Kiállítás:4, ill. 6 perc.

A Pick Szeged szombaton Balatonfüreden játssza utolsó felkészülési meccsét, majd jövő hét pénteken már a Gyöngyös ellen bajnoki mérkőzést játszanak a Pick Arénában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.