Sport

A szegedi győzelem egy tíz éves átkot törne meg

A szegedi győzelem egy tíz éves átkot törne meg

2023. augusztus 4., péntek
A szegedi győzelem egy tíz éves átkot törne meg

Lehet túlzó ezt kijelenteni már a második fordulóban, de a szezon egyik legnagyobb rangadója vár a szegedi alakulatra.

Jön a Vasas. 1989 óta kiemelt jelentőséggel bír, amikor az angyalföldi gárda Szegedre látogat, hiszen azon a bizonyos osztályozón a szegedi futball fájó sebet kapott, nem sikerült a feljutás az NB I.-be.

A találkozó szombaton este 8 órától lesz látható. A szezon előtt mindkét gárda egyértelmű célja az NB I-be való feljutást volt. Már ez alapvetően arra sejtet, hogy egy igen magas színvonalú, kiélezett találkozót láthatunk a két top csapat között.

Legutóbb 2013 májusában, még az NB II. Keleti csoportjában sikerült nyerni a Vasas ellen, akkor 3–1-re, Jovánczai duplája mellett Petrók jegyezte a szegediek gólját, a Vasasban pedig egy bizonyos Ádám Martin is kezdő volt.

Az első fordulóban a szegedi csapat Kazincbarcikán aratott győzelmet, a Vasas viszont kisebb meglepetésre odahaza kapott ki a Budafoktól a nyitófordulóban.

Egyértelműen a bajnokság egyik legerősebb csapata érkezik hozzánk. A legutóbbi mérkőzés megmutatta a gyengeségeinket: javulnunk kell a középpályán tanúsított agresszivitásban, valamint a támadó és a védekező reakcióban egyaránt. Nem szabad hagynunk, hogy a Vasas ránk erőltesse az akaratát, a saját játékunkat kell játszanunk. Fontos, hogy minél többet birtokoljuk a labdát és megpróbáljunk lehetőleg minden akciót lövéssel befejezni. Óvatosnak kell lennünk a rögzített helyzeteknél, nagyon képzett és eszes játékosok alkotják az angyalföldieket, különösen a középpályán. Hinnünk kell a sikerben, én bízom a játékosaimban. Nagy kihívás lesz számunkra ez a meccs, azonban megígérem, hogy mindent megteszünk annak érdekében, hogy örömet okozzunk a szurkolóinknak

a találkozó előtt Alekszandar Sztevanovics, a Szeged-Csanád GA vezetőedzője beszélt.

A szegedi szurkolók közösen vonulnak a mérkőzés, 17 órától a Dugonics téren gyülekeznek, és várnak mindenkit, aki szeretne csatlakozni. A menet 17.30-kor indul a Szent Gellért Fórumba. A klub ajándékkal várja mindazokat, akik kerékpárral érkeznek a meccsre, amelyet az M4 Sport élőben közvetít.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.