Sport

Hibátlan mérleggel negyeddöntős a magyar férfi válogatott a vízilabda vb-n

Hibátlan mérleggel negyeddöntős a magyar férfi válogatott a vízilabda vb-n

2023. július 21., péntek
Hibátlan mérleggel negyeddöntős a magyar férfi válogatott a vízilabda vb-n

A már biztosan negyeddöntős magyar férfi vízilabda-válogatott a papírformának megfelelően magabiztos, 21-13-as győzelmet aratott az argentin csapat felett a fukuokai olimpiai kvalifikációs világbajnokság harmadik fordulójában, így százszázalékos teljesítménnyel zárta a csoportküzdelmeket.

Varga Zsolt, szövetségi kapitány: Mindenki érezte, hogy ettől a csapattól tizenhárom gólt kapni csak dekoncentráció eredménye lehet. Simán öt-hat gólon lehetett volna tartani őket, és még akkor is biztosan azt mondom, hogy voltak közötte felesleges gólok. Három olyan gólt kaptunk ezen a mérkőzésen, amire azt lehet mondani, hogy ez benne van a játékban. A játékosokban azért voltak rossz érzések, mert nem maradt olyan feszes a védekezés, mint kellett volna. Voltak azért nagyon jó periódusaink, amikor azt csináltuk, amit kellett, akkor nem is tudtak reagálni az argentinok.

VIZES VB, FUKUOKA,VÍZILABDA, FÉRFIAK, CSOPORTKÖR, C-CSOPORT, 3. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–ARGENTÍNA 21–13 (7–1, 5–4, 4–4, 5–4)
Fukuoka, 50
 néző. V: Csang Liang (kínai), Ferrari (olasz).
MAGYARORSZÁG: 
Lévai – Varga Dénes 1, Manhercz K. 2, Jansik Sz. 1, MOLNÁR E. 2, Zalánki 1, Pohl 1. Csere: FEKETE G. 3, Angyal 2, NAGY ÁDÁM 3, VIGVÁRI VINCE 4, Vigvári Vendel 1. Szövetségi kapitány: Varga Zsolt
ARGENTÍNA: Salas – CORSI 3, Tilatti 1, Martino 2, T. Echenique 1, CAMNASIO 3, Veich. Csere: Malnero (kapus), Galimberti, Leona 1, Bonomo, Poggi 1, Soler 1. Szövetségi kapitány: Juan Pablo Giri
Gól – emberelőnyből: 8/5, ill. 7/6. Gól – ötméteresből: 3/3, ill. 2/2. Kipontozódott: Pohl (28. p.)

Varga Zsolt együttesére most négy nap pihenő vár, legközelebb a keddi negyeddöntőben lesz érdekelt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.