Sport

Szeged is csatlakozik az Úszó Nemzet Programhoz

Szeged is csatlakozik az Úszó Nemzet Programhoz

2023. április 19., szerda
Szeged is csatlakozik az Úszó Nemzet Programhoz

Szeptemberben mintegy 1400 gyermekkel csatlakozik a város.

Kecskemét, Szarvas és Kistelek után újabb három település csatlakozik az Úszó Nemzet Programhoz, ősztől Kiskunhalas, Sarkad és Szeged is a helyszínek között lesz - jelentette be Nagy Attila, a HAÁSZ SZUE elnöke. Hozzátette, az érintett települések polgármesterei alá is írták az erről szóló szándéknyilatkozatot, így a héten már meg is kezdik az oktatók felvételét. A program keretében mintegy 15-16 szakembert foglalkoztatnak.

A résztvevő gyermekek három év alatt kilenc szintvizsga teljesítésével teljes vízbiztonságot szereznek, és ehhez minden támogatást megkapnak. Ingyenes az oktatás, az uszodahasználat, a felszerelés és az uszodába szállítás is, mindezt az Úszó Nemzet Program finanszírozza, a feltételek biztosítása mellett pedig motiválják is a gyerekeket. Utóbbi feladatban fontos szerepet kap az Úszó Nemzet Program nagykövete, az ötszörös olimpiai bajnok Egerszegi Krisztina.

Nagy Attila hozzátette, hogy az oktatás módszertanában komoly szakmai tervet nyújt a Testnevelési Egyetem. A gyermekekkel hivatalos liszenszel és érkölcsi bizonyítvánnyal rendelkező szakemberek foglalkoznak majd.

A szegedi program szeptemberben veszi kezdetét a Tiszavirág sportuszodában, a tervek szerint 1400 résztvevővel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.