Sport

Ismét fájó vereséget szenvedett a Szeged-Csanád GA

Ismét fájó vereséget szenvedett a Szeged-Csanád GA

2023. február 28., kedd
Ismét fájó vereséget szenvedett a Szeged-Csanád GA

Hiába dolgoztak ki számos lehetőséget a kék-feketék, nem sikerült gólt szerezniük, a Siófok pedig a kevés helyzetéből egyet értékesített, így három ponttal távozott a Szent Gellért Fórumból.

A hétfő esti mérkőzésen az ünnepélyes kezdőrúgást igazi hősök végezték el: Tátrai János tűzoltó alezredes, Maróthi Róbert, tűzoltó főtörzsőrmester és Süli Csaba tűzoltó százados, a Csongrád-Csanád megyei katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai indították jelképesen 90 perces útjára a labdát. Ők hárman a világ egyik legfelkészültebb mentőcsapatának, a HUNOR tagjaiként 17 ember megmentéseben működtek közre a török-szíriai földrengés utáni mentési munkálatokban.

https://szegedma.hu/2023/02/a-foldrenges-szegedi-hose-a-mentes-kozben-nem-foglalkozunk-a-felelmekkel-az-egy-mas-allapot

Aktívan és agresszíven kezdtek a szegediek: a kezdőben először helyet kapó Géresi-Prosser duó többször is veszélyes helyzeteket alakított ki a siófoki kapu előtt, ám a befejezésekbe rendre hiba csúszott.

A vendégek előtt is adódott egy komolyabb lehetőség a találkozó elején, de Takács egymás után kétszer is nagyot védett. A lüktető iramú első félidőben a legnagyobb lehetőség a házigazda előtt adódott: Prosser ballábas lövését bravúrral hárította Hutvágner.

Prosser Dániel először volt kezdő a szegedi csapatban (Fotó: Szeged-Csanád GA/Gémes Sándor)

A fordulás után sem változott a játék képe, többet volt a szegedieknél a labda, mezőnyfölényben voltak, lehetőségek sorát dolgozták ki, de nem sikerült a kapuba találniuk. A legközelebb Géresi állt a gólszerzéshez, miután egy Prosserrel való kényszerítőzést követően nagy védésre késztette Hutvágnert. Pár perccel később az egyszeres válogatott támadó Bíró kiugratása után nyargalhatott a kapu felé, egy visszahúzós cselt követően ballal pár centivel a kapufa mellé csavart.

A 80. percben aztán jött a fekete leves: egy ígéretes Kontra végén Bíró került tiszta lövőhelyzetbe, de nem találta el a labdát, a kontrából pedig gólt szerzett a Siófok. A csereként beálló Farkas Balázs mattolta Takács Jánost.

A hajrában a Tisza-partiak nagy erőket mozgósítottak az egyenlítés érdekében, de nem sikerült gólt szerezniük, így a Siófok 1-0-ra megnyerte a mérkőzést.

A Szeged-Csanád GA legközelebb március 5-én, vasárnap 14 órakor Békéscsabán lép pályára a dél-alföldi derbin.

Merkantil Bank Liga, 25. forduló
Szeged-Csanád GA – BFC Siófok 0–1 (0–0)
Szeged, Szent Gellért Fórum, 800 néző. Vezette: Takács Tamás (Becséri Gergely, Aradi József)
Szeged-Csanád GA: Takács J. – Könczey, Szilágyi Z., Tóth B., Beronja (Rédling, 73.) – Farkas A. (Haruna, 87.), Szatmári L. – Prosser (Bíró B., 73.), Gajdos, Kundrák (Kővári, 64.) – Géresi. Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics
BFC Siófok: Hutvágner – Polényi, Horváth M., Debreceni Á., Varga B. – Szakály A., Varjas Z. – Major G. (Hegedűs M., 79.), Kerezsi (Vágó, 87.), Horváth P. (Volter, 64.) – Nyitrai (Farkas B., 64.). Szakmai igazgató: Dragan Vukmir
Gólszerző: Farkas B. (80.)

Alekszandar Sztevanovics:– Ugyanaz történt, mint Dorogon: uraltuk a meccset, rengeteg helyzeteket alakítottunk ki, de azokat kihagytuk, és a futball ilyen: gólt kaptunk. A Haladás ellen megszereztük a vezetést, és le is zártuk a meccset. A csatárainknak gondjai vannak a gólszerzéssel, de ezeket a hibákat ki tudjuk javítani.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.