Sport

Mégsem zár be a mórahalmi uszoda, a szegedieket is tudják fogadni

Mégsem zár be a mórahalmi uszoda, a szegedieket is tudják fogadni

2022. december 7., szerda
Mégsem zár be a mórahalmi uszoda, a szegedieket is tudják fogadni

Támogatást kapott, így nem kell bezárnia az Uszodát az önkormányzatnak Mórahalmon. Sőt, akár a Szegedről kiszorulókat is fogadni tudják.

Rendkívüli rezsiköltség támogatást kapott a Móradombi Uszoda a kormánytól, miután Nógrádi Zoltán, a település polgármestere kérvényezte azt Schmidt Ádám sportért felelős államtitkártól. Az eredeti tervek szerint a település vezetése december 1. és január 31. között bezárta volna a létesítmény - erre azonban végül nem lesz szükség.

Farkas Gábor, az üzemeltető Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő ügyvezetője azt mondta, a sportéletből és az oktatásból nem tudnak akkora bevélt termelni, amiből fedezni lehet a költségeket. Azonban vissza nem térítendő támogatást kaptak a kormánytól, így mégis nyitva maradhat.

A Móradombi Uszodában 6 iskola diákjai tanulnak úszni testnevelés óra keretében, illetve ott edz a Szegedi Vízilabda és Tömegsport Klub által a felnőtt férfi OB II-es csapat, valamint a Délkeleti Területi Gyermek és Baby bajnokságokban szerepeltetett csapatok. Az ügyvezető azonban hozzátette: van még szabad kapacitása az Uszodának, így a Szegeden bezáró uszodákból kiszorultakat is fogadni tudják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.