Sport

Hamarosan elrajtol a hokiszezon: Szeged a másodosztályban és a Magyar kupában is indul

Hamarosan elrajtol a hokiszezon: Szeged a másodosztályban és a Magyar kupában is indul

2022. szeptember 16., péntek
Hamarosan elrajtol a hokiszezon: Szeged a másodosztályban és a Magyar kupában is indul

Bár sorsolás és végleges csapatlista még nem készült, az biztos, hogy a másodosztályú férfi jégkorong-bajnokság, azaz az Andersen Liga októberben elrajtol. A sorozatra intenzíven készül a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű, az új edző, Zoran Jaramazovic vezérletével. A klub honlapjának beszámolója szerint a keret eddig két helyszínen edzett: Szegeden a helyi játékosok, Budapesten pedig a frissen igazolt, ott élő hokisok.

A Magyar Kupára a szövetség tájékoztatása szerint tizenhárom együttes nevezett, köztük a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű. A csapatok a kiemelésük sorrendjében kezdik meg szereplésüket, így a szegediek már az első fordulóban érdekeltek.  A lehetséges ellenfelek között a Dunaújvárosi Acélbikák, a Worm Angels, a MAC Ikonok, az Újpesti Jégkorong Akadémia és a DVTK Jegesmedvék Jégkorong Akadémia szerepel. Az első mérkőzések tervezett időpontja október 5., a visszavágóké október 19.

Remek közösség az utánpótlásban is
Jaramazovic augusztus eleje óta dolgozik Szegeden, az U16-os csapat is az ő irányításával készül. Számukra a bajnoki rajt szeptember közepén várható. – Augusztus második felében volt egy kéthetes edzőtáborunk, ott alaposan megismertem mindenkit, kialakult egy remek közösség is. Ha minden a terveink szerint alakul, kiváló csapatunk lesz, a frissen igazolt szerbiai gyerekek nagyon motiválják a szegedi srácokat. Első körben a II. csoport küzdelmeire neveztünk, megnézzük, mit tudunk, de remélem, hogy képesek leszünk kvalifikálni az I. csoportba, a legjobbak közé – nyilatkozta a klub honlapjának Jaramazovic.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.