Sport

Négycsillagos hotellel bővül a Szent Gellért Fórum

Négycsillagos hotellel bővül a Szent Gellért Fórum

2022. január 10., hétfő
Négycsillagos hotellel bővül a Szent Gellért Fórum

A Market építheti a Szent Gellért Fórumhoz csatlakozó, 4 csillagos, 50 szobás sporthotelt, a Hotel Szent Gellért Fórumot derült ki az uniós közbeszerzési adatokból.

Az új négycsillagos létesítmény a Szent Gellért Fórumhoz kapcsolódva, a Dorozsmai út 2-4. szám alatt épül és a Hotel Szent Gellért Fórum nevet viseli majd.

A beruházás a Szeged-Csanádi Egyházmegye megbízásából, a Market Építő Zrt. generálkivitelezésében valósul meg, több mint nettó 3 milliárd 264 millió forint értékben.

Több mint 2500 négyzetméteres zöldterület tartozik majd a szállodához

A Magyar Építők cikke szerint a Hotel Stars Union, illetve LEED Silver minősítésnek is megfelelő 4 csillagos színvonalú hotel összesen 5937,15 négyzetméteres alapterületen jön létre. Az épület földszint plusz két emeleti szinttel rendelkezik majd egy 3834 négyzetméteres szintterületen, amelyhez egy 2526 négyzetméteres zöldterület is tartozik majd. A tereprendezési és kertépítési feladatok során belső közlekedő utakat és parkolókat is létesítenek.

Látványterv: Szeged-Csanádi Egyházmegye

A tervek szerint:

  • a földszinten kap majd helyet egy recepció, közösségi terek, lobby, konferenciaterem, egy 350-400 adagos főzőkonyha-és étterem, wellness kiszolgáló funkciók, terasz, valamint egy a kápolna,
  • a két emeleten minden szinten 22 standard szobát és egy-egy apartmant, illetve akadálymentesített- és családi szállodai szobákákat, továbbá közlekedőket és teraszokat alakítanak ki,
  • a tetőtérben pedig a különböző gépészeti helyiségek és a tetőkert fog elhelyezkedni.

Komplex feladat áll a kivitelezők előtt

Az épület középfolyosós elrendezésű lesz, szerkezetét tekintve pedig vasbeton vázas, falazott tartó- és térelválasztó falakból, valamint szerelt válaszfalakból álló kialakítást kap.

A nyertes kivitelezők feladata kiterjed az épület teljes szakipari munkálatainak elvégzésére, köztük a vakolási munkákra, hideg és melegburkolatok beépítésére, felületképzésekre, homlokzatok kialakítására, nyílászárók elhelyezésére, lakatos munkákra, szigetelésekre, továbbá a felvonók beépítésére.

Mindemellett a pályázatban kitérnek a szükséges gépészeti munkák elvégzésére is, amelynek részeként a komplett hűtés-fűtés, szellőzés, víz-gáz-csatorna ellátás, és a közművek kiépítése is a projekt részét képezi a különböző elektromos és villanyszerelési feladatokkal együtt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.