Sport

Nem bírt egymással a Szeged-Csanád és a PMFC

Nem bírt egymással a Szeged-Csanád és a PMFC

2021. november 25., csütörtök
Nem bírt egymással a Szeged-Csanád és a PMFC

A Szolnok elleni diadalt követően a tabella nyolcadik helyén álló Pécsi MFC-t fogadta az ötödik Szeged-Csanád Grosics Akadémia a Merkantil Bank Liga 17. fordulójában. Az első komolyabb helyzetét gólra váltotta a hazai együttes, a 27. percben Kóródi elszántságának köszönhetően Horváth Krisztoferhez került a labda, aki Sándor Csikar-szögből becsapta a beadásra számító Helesfayt. Pár minutummal később megduplázhatta volna előnyét a házigazda, azonban Haruna közeli lövését a védők blokkolták A kihagyott helyzet megbosszulta magát és egy gyors kontratámadás végén Bíró ragyogó fejesével egyenlítettek a baranyaiak. 

A második félidőben ismét előnyhöz juthatott volna a Szeged, ugyanakkor Gajdos a gólvonalról a kapus kezébe lőtte a labdát. A hajrában új erőre kapott a Pécs, Molnár-Farkasnak több alkalommal is hárítania kellett, a túloldalon Gréczi előtt kínálkozott lövőhelyzet, Helesfay viszont leért a rövid sarokra, így elmaradt a slusszpoén, 1-1-es döntetlennel zárult a találkozó.

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia legközelebb november 28-án, vasárnap az ETO FC Győr otthonában lép pályára.

Merkantil Bank Liga, 17. forduló
Szeged-Csanád Grosics Akadémia–Pécsi MFC 1–1 (1-1)
Szeged, Szent Gellért Fórum, vezette: Derdák Marcell (Király, Huszár).
Szeged-Csanád GA: Molnár F. – Ódor, Temesvári, Pejovic, Kővári – Simon Á., Kovács M. – Gajdos (Dobos Á., 75.), Horváth K., Kóródi (Gréczi, 61.) – Haruna (Gerrmán, 61.). Vezetőedző: Dragan Vukmir.
Pécsi MFC: Helesfay – Svedjuk, Dávid Z., Preklet, Katona L. – Tölgyesi, Kövesdi – Hegedűs M. (Varga B.84.), Marques-Airosa (Tihanyi, 67.), Bíró B. (Szabó Z., 78.) – Adamcsek. Vezetőedző: Vas László.
Gól: Horváth K. (27.), ill. Bíró (32.).

Dragan Vukmir: – Meg kell becsülni az egy pontot, mert az ellenfélnek is volt bőven helyzete, igaz, nekünk talán egy nagyobb kimaradt.

Sándor Judit fotói:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.