Sport

Díjazta a szezon legjobbjait a hokicsapat

Díjazta a szezon legjobbjait a hokicsapat

2020. augusztus 6., csütörtök
Díjazta a szezon legjobbjait a hokicsapat

Mozgalmas hete van a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű jégkorongcsapatainak: hétfőn hosszú szünet után indultak újra a jeges edzések, szerdán pedig megtartotta évadzáró, egyben évadnyitó eseményét a Tisza Volán SC hokis szakosztálya. Ezen átadták a legutóbbi szezon legjobbjainak járó elismeréseket is.

„Végre!” – ez volt a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű legtöbb játékosának első szava, amikor meglátta hétfőn a szegedi műjégpályát. A koronavírus-járvány miatt hosszúra nyúlt a nyári időszak, március után edzhettek ismét jégen az utánpótlás tagjai. Az augusztus az edzőtáborokról szól, közben szerveződnek a felkészülési meccsek. A tavasszal elmaradt Tisza Pakk Kupa szeptember lesz bepótolva, várhatóan magyar csapatok részvételével. A felkészülés során a koronavírushoz kötődő összes korlátozást figyelembe veszi és betartja a klub. Az utánpótlás számára szeptemberben indul a szezon, míg az OB II-es felnőttcsapat októberben játssza az első bajnokiját. – Szeretném megköszönni a szülőknek, hogy a speciális körülmények között kitartottak, segítették a munkánkat. Ha kellett, átalakították a nappalit, az udvart, hogy az otthoni edzéseknek helyet biztosítsanak. Szintén köszönöm az edzőknek, hogy alkalmazkodni tudtak az új helyzethez, az online edzésekhez. A szezonra az volt a tervünk, hogy a létszámbeli növekedés után az eredményekben is előrelépjünk, ezt húzta keresztül a járvány, emiatt kicsit keserű a szám íze – fogalmazott Pápai Miklós szakosztály-igazgató az évadnyitó eseményen. Hozzátette: a Magyar Jégkorong Szövetség egyre nagyobb figyelmet fordít a sportág 3×3-as változatára, amelyben idén már a felnőtteknek is kiírják a bajnokságot, így felértékelődik az U16-os csapat kispályás bajnoki címe. A szakosztály-igazgató beszélt a felnőttekről is: a rájátszásba jutást várakozáson felüli szereplésként értékelte, így bátrabban lehet tervezni. Éppen ezért a 2020–2021-es szezonban erősebb együttest szeretne a jégen látni: a szegedi mag megmarad, de további játékosok érkeznek az októberi rajtig. A jelenlegi tervek alapján a bajnokságban több csapat vehet részt, így Szegeden is több OB II-es meccsre kerülhet sor. Az esemény végén a klub vezetése átadta a 2019–2020-as szezon legjobbjainak járó elismeréseket, amelyet hat korosztályban, illetve a kapusok között osztottak ki az edzők döntése alapján.

A 2019–2020-as szezon legjobbjai, U8:

Méri Mátyás

U10:

Molnár Noel

U12:

Csizmadia Ronald

U14:

Pallós Zsombor

U16:

Markulik Kende

U18:

Sánta William

kapusok:

Veress Bence

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.