Sport

Bejutott a rájátszásba a szegedi jégkorongcsapat

Bejutott a rájátszásba a szegedi jégkorongcsapat

2020. január 16., csütörtök
Bejutott a rájátszásba a szegedi jégkorongcsapat

Az utolsó forduló eredményétől függetlenül biztossá vált: a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű bejutott a jégkorong OB II. rájátszásába. A szegedi együttes ezzel túlszárnyalja tavalyi ötödik helyét a bajnokságban, és harcba szállhat az éremszerzésért.

A jégkorong OB II. tabellájára pillantva az látszik, hogy három mérkőzés ugyan még hátravan az alapszakaszból, ám ezzel együtt is eldőlt a rájátszásba jutó négy együttes kiléte. A KMH SE már biztosan az élen végez, de ott lesz az érmekért zajló végjátékban az Egerszegi Titánok és a Hevület mellett a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű is. A szegedi együttes minimum a negyedik helyen zár, hiszen a mögötte található MAC Budapest már mind a nyolc meccsét lejátszotta, így nem szerezhet több pontot. Ha a két csapat egymás elleni eredményeit nézzük, látható, hogy igazságos a táblázat: bár Szegeden hosszabbítás után 7–6-ra nyert a MAC, Budapesten remek játékkal, 7–3-as sikerrel vágott vissza Prakab Gábor együttese. A szegedi csapat tehát a tavalyi ötödik helyezése után Goodwill Pharma Szegedi Vízmű néven először készülhet a rájátszás küzdelmeire. A négy között az alapszakasz végeredménye után az első a negyedikkel, a második pedig a harmadikkal vív két nyert meccsig tartó párharcot, majd az elődöntők vesztesei a bronzéremért, a győztesek pedig az aranyért csapnak össze, szintén az egyik csapat második sikeréig. A rájátszás során az alapszakaszbeli helyezés alapján magasabban rangsorolt csapat dönt arról, hogy pályaválasztóként hazai pályán, vagy vendégként idegenben kezdi a párharcot. Mindez azt jelenti, hogy az alapszakaszból hátralévő, Egerszegi Titánok elleni, február 2-i hazai mérkőzés mellett még további minimum négy összecsapást vív a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű a 2019–2020-as szezonban, ebből kettőt a szegedi műjégpályán. A tét pedig az éremszerzés.

(Kiemelt kép:Hemmertné Németh Annamária/Goodwill Pharma Szegedi Vízmű)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.